Brașov. Mihaela Bilic: „Cu ce impresii m-am întors de la Brașov după 2 zile de concurs Arena Bucătarilor? Cu impresia că dincolo de munți viața are un firesc pe care Capitala l-a pierdut. Cu bucuria că nu e totul…”

Last Updated on octombrie 30, 2018 Nutriționistul Mihaela Bilic a fost prezentă la Brașov, la concursul Arena Bucătarilor, de unde a plecat cu impresii bune despre oraș.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: „Juniori care ne redeșteaptă speranța

Brașov. Mihaela Bilic: „Cu ce impresii m-am întors de la Brașov după 2 zile de concurs Arena Bucătarilor? Cu impresia că dincolo de munți viața are un firesc pe care Capitala l-a pierdut. Cu bucuria că nu e totul...” 1

Cu ce impresii m-am întors de la Brașov după 2 zile de concurs Arena Bucătarilor? Cu impresia că dincolo de munți viața are un firesc pe care Capitala l-a pierdut. Cu bucuria că nu e totul pierdut pentru români, din moment ce tinerii încep să meargă la școli profesionale și vor să învețe meserie. Cu certitudinea că mâncarea este elementul universal care aduce oamenii împreună și chiar poate aduce vara înapoi- demult n-am mai avut parte de așa o vreme la sfârșit de octombrie☺️

Dar să mă întorc la concurs, cea mai mare surpriză a fost finala de juniori de sâmbătă: pe primele 2 trepte ale podiumului au fost fetele🤩 iar una din câștigătoare avea numai 14 ani😱 Mă uitam la farfuriile fabuloase pe care acești copii le-au executat, la seriozitatea și profesionalismul cu care au gătit timp de 3 ore și mă gândeam câți tineri de vârsta lor știu măcar să deschidă aragazul.

Apoi le-am admirat pe cele 2 fete curajoase, pe cât de firave și sfioase, pe atât de hotărâte, care nu s-au lăsat intimidate de o meserie atât de grea cum este cea de bucătar. Să vrei să faci performanță și să muncești din greu pentru ea, e un lucru de aplaudat👏🏻 !!

La Brașov există o școală culinară valoroasă și cu tradiție, așa cum există și în Cluj, Timișoara sau Iași. Spre deosebire de București, unde de multe ori mass-media și PR-ul bine instrumentat creează bucătari-vedete mai buni să facă audiențe decât să gătească, adevăratele valori în ale bucătăriei se “cresc” în țară sau câteodață în alte țări. Dacă până acum românii doritori să învețe gastronomie plecau cu traista în băț să muncească din greu pe vase de croazieră sau în restaurantele celebre ale lumii, iată că a venit momentul să putem forma profesioniști și la noi acasă.

Când vine vorba de bucătăreală, școala și educația par să funcționeze, altfel n-am avea pe podium așa niște juniori talentați! Iată-i aici, alături de membrii juriului. Felicitări, copii minunaț”

Previous Story

Aeroportul Brașov. O nouă fază, importantă, licitația pentru Terminal. „Va fi alcătuit din subsol, parter și un etaj. La subsol va fi fluxul de bagaje, parterul va fi destinat zonelor de check-in şi spaţiilor comerciale – în dreapta, şi zonelor de sosiri – în stânga, cu trei benzi de bagaje. La etaj vor fi fi…”

Next Story

Brașov: Telecabina Tâmpa va fi închisă pentru două săptămâni