Primăria Brașov: EXPLICAȚII. De ce este închisă Strada Sforii

Last Updated on august 31, 2018 Turiștii sunt dezamăgiți că Piața Sfatului este închisă pentru Cerbul de Aur, Cetățuia este închisă din motive juridice și Strada Sforii este închisă pentru lucrări de amenajare. În plin sezon turistic.

Primăria Braşov: Strada Sforii – Galerie de artă în aer liber
Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov implementează proiectul Sfoara Brașovului, finanțat din bugetul Municipiului Brașov, prin Programul proiecte culturale – 2018.
În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în interesul brașovenilor și vizitatorilor orașului, dându-i o înfățișare nouă cu ajutorul artei și imaginației.

Primăria Brașov: EXPLICAȚII. De ce este închisă Strada Sforii 1

Pregătirea clădirilor pentru realizarea lucrărilor de artă plastică implică folosirea unor materiale speciale pentru clădiri istorice, care necesită un timp de uscare mai îndelungat. Profităm de zilele calde din ultima lună de vară, care permit uscarea și buna ventilare a pereților, astfel încât lucrările de artă să fie durabile.

În timpul intervenției țiglele sparte cad de pe acoperișuri și pun în pericol siguranța vizitatorilor.

Am încercat să menținem strada circulabilă pe parcursul intervenției, dar timp de 3 zile consecutive unii vizitatori au distrus stratul de material pentru clădiri istorice prin zgâriere, lovire și escaladare cu picioarele pe pereți pentru fotografiat. Reparația daunelor a necesitat timp și material suplimentar!

Am postat anunțul cu scuze adresate vizitatorilor străzii Sforii în limbile română, engleză, franceză și germană.

La intrarea pe strada Sforii dinspre strada Cerbului prelata de închidere are numai un metru înălțime, astfel încât să permită fotografierea străzii pe durata intervenției

Ne cerem scuze brașovenilor și turiștilor care vizitează Brașovul pentru că strada Sforii nu este accesibilă publicului pe perioada implementării proiectului.

Aducem strada Sforii în stare cât mai bună, păstrându-i farmecul și misterul și o redăm comunității brașovene dintr-o nouă perspectivă artistică. Pentru aceasta avem nevoie și mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea brașovenilor și vizitatorilor orașului.

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC

Previous Story

Brașov. Tudor Benga: „Ca brașovean, gogoașa ridicolă livrată de premierul Dăncilă, privind presupusa finalizare a autostrăzii Comarnic- Brașov in urmatorii maxim 4 ani, este deja o insultă… Guvernul Dăncilă nu e in stare sa repare un drum național până la Bran, guvernul Dăncilă nu e in stare să…”

Next Story

Video Brașov. Cerbul de Aur. „Loredana a fost extraordinara! Nu am placut-o prea tare in viata mea, insa trebuie sa recunosc ca si-a depasit insutit idolul ei, Madonna, evoluand si devenind mult mai buna decat americanca. A fost un spectacol unic, ea a cantat perfect, iar cantecul…”