Brașov. Șantier ”înghețat” pe drumul spre Bran. Scuza constructorului este aproape penibilă. Turiștii, revoltați: ”Am făcut 16 km în 50 de minute”

Last Updated on august 1, 2018 Cel mai vizitat județ din România este deficitar la capitolul infrastructură, cel puțin la cea care ține de autoritățile de la București. Zona turistică de aici nu este legată de autostradă, iar drumurile naționale care duc spre obiective de importanță națională sunt pline de gropi.

Unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară, cel care duce de la Braşov la Bran şi mai departe, la Fundata, este un şantier îngheţat. Din loc în loc, semafoarele restricţionează traficul de pe o bandă pe alta, dar nu pentru vreo lucrare, ci pentru că şoseaua a fost decopertată şi lăsată aşa, informează stirileprotv.ro.

Brașov. Șantier ”înghețat” pe drumul spre Bran. Scuza constructorului este aproape penibilă. Turiștii, revoltați: ”Am făcut 16 km în 50 de minute” 1

Scuza constructorului este aproape penibilă. Acesta susține că nu poate să facă nimic cât timp plouă.

Drumul naţional 73 este oficial în reparaţii din 2011, când a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor pe o lungime de 100 de kilometri. Anul trecut, în primăvară, constructorii au ajuns în zona Braşov – Fundata şi acolo au rămas.

“Este inacceptabil! Am vrut să venim la Castelul Bran şi sunt doar 16 km, câţiva kilometri de la Braşov la Bran şi nouă ne-a luat cam 50 de minute tot drumul. Drumul e îngrozitor!” – spune un turist.

Venit special de la Bucureşti să dea socoteală, şeful CNAIR pasează vina la executantul lucrărilor. Recunoaşte însă că nici compania naţională de drumuri nu a lucrat perfect.

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR: “Nu s-au făcut studii geo suficiente sau nu s-au interpretat bine rezultatele sau nu s-au pregătit din timp exproprierile încât constructorul să aibă şantierul în faţă, să poată lucra. E o vină mixtă, atât a proiectantului şi a companiei de drumuri.”

Cei de la firma de construcţii dau vina pe… vreme. A plouat mult, zile în şir, iar muncitorii nu au putut să toarne asfalt.

Bogdan Mitache, reprezentantul constructorului: “Aici nu a fost vorba de o rea intenţie şi nici de o atitudine. Pur şi simplu a fost un ghinion pe care nu îl putem controla. Adică vedem zilnic la ştiri inundaţii, precipitaţii, coduri galbene de ploi, coduri portocalii.”

Iulia Gabriela Bursuc, reprezentant al Microregiunii Bran-Moieciu-Fundata: “Dacă te împiedici de ploaie, în momentul în care vin ninsorile, care sunt ninsori adevărate, ce mai putem să facem?”

Afectaţi direct, localnicii au organizat săptămâna trecută un protest pentru a urgenţă lucrările, care au ca termen de finalizare anul 2019.

Previous Story

Brașov, primul loc în România la numărul de vizite în muzee. 2,383 milioane de vizitatori. Explicaţia pentru succesul Braşovului este una simplă

Next Story

Brașov: Un bărbat fotografiat când lăsa gunoiul pe marginea unui drum din Făgăraș a fost amendat. A fost identificat după poza postată pe Facebook