Brașov. Junii prezintă Harta Centenară de Ziua Limbii Române. Programul evenimentului

Last Updated on august 30, 2018 Brașovenii și turiștii sunt invitați vineri la un eveniment inedit, în Piața Sfântul Ioan, în spatele Hotelului aro.

Pentru al doilea an consecutiv, Braşovul va marca Ziua Limbii Române, printr-o serie de acțiuni care vor avea loc în Piaţeta Sfântul Ioan din spatele Hotelului Aro Palace.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Braşov, în parteneriat cu Radio România, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Braşov şi Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi şi se suprapune parţial cu agenda Târgului de Carte Gaudeamus.

Brașov. Junii prezintă Harta Centenară de Ziua Limbii Române. Programul evenimentului 1

Manifestările vor începe la ora 12.00, când vor fi deschise atelierele de cusături pentru copii (cusături româneşti, împletituri, pictură pe sticlă şi lemn), în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. La ora 17.00 este programat momentul „Ziua limbii române din perspectiva Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Braşov”, iar o oră mai târziu istoricului Alexandru Stănescu va prezenta Harta Centenară realizate de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, informează RTT Brașov.

Harta ilustrează prin cusături aplicate, motive tradiționale din toată România, dar și din Basarabia, iar graniţelele sunt cusute în culorile tricolorului. De asemenea, în centrul hărții se află o cusătură cu logo-ul oficial al Centenarului 1918-2018.

La ora 19.00 se va lansa volumul „Braşovul în 100 de poezii” şi va fi un recital de poezie cu participarea actorilor Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov (Viorica Geantă Chelbea şi Gabriel Costea).

Punctul final va fi un moment muzical „Odă limbii române”, susţinut de Nicolae Voiculeţ şi orchestra.
„Anul acesta ziua de 31 august coincide cu festivalul Cerbul de Aur, însă ne-am asigurat că programul celor două manifestări culturale nu se va suprapune”, a anunţat ieri, viceprimarul Costel Mihai, în cadrul unei conferinţe de presă.

Previous Story

Brașov. REACȚIE Biserica Neagră după ce s-a transformat în parcare pentru TVR

Next Story

Brașov: Dedeman a început construcţia celui de-al doilea magazin, pe un teren de 50.000 de metri pătraţi