Aeroportul Brașov, 20 de ani de construcție! Daniel Gligoraş, administrator lucrări: „Sperăm ca primul zbor să fie 2020 …”

Last Updated on august 21, 2018 Aproape 20 de ani va dura construcția Aeroportului Brașov, dacă autoritățile vor respecta promisiunile din ultima perioadă. Dacă nu, Aeroportul poate fi deschis și peste 30 de ani. Nu-i nicio grabă.

După 5 ani, lucrările la Aeroportul din Ghimbav au fost reluate. Când va fi gata, avioanele vor ajunge din Bucureşti în 20-30 de minute.

Aeroportul Brașov, 20 de ani de construcție! Daniel Gligoraş, administrator lucrări: „Sperăm ca primul zbor să fie 2020 ..." 1

Privit de sus, aeroportul dintre munţi prinde contur. În locul în care vor aterizate şi decola avioanele, sunt acum remorci şi excavatoare. Aeroportul din Ghimbav este primul construit de la zero, în ultimii 50 de ani.

Pista lungă de 2 kilometri este gata, iar acum se lucrează la prelungirea ei cu încă un kilometru. Sunt lucrări şi la terminal. Dacă totul decurge conform planului, peste doi ani, aici va ateriza primul avion.

Daniel Gligoraş, administrator lucrări, Primăria Braşov, citat de Observator Tv: “Realizarea unui terminal durează aproximativ 8 luni de zile. Sperăm ca primul zbor să fie 2020.”

În ultimii 5 ani, lucrările au fost oprite pentru că nu au fost fonduri. În cele din urmă, banii vor veni de la bugetul local.

Adrian Ioan Veştea, Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov: “O etapă care este bugetată din bani proprii de aproximativ 10 milioane de euro.”

Nota finală de plată va fi de 57 de milioane de euro. Aeroportul este prevăzut cu locuri de garare pentru 3 avioane Boeing. Este spaţiu şi pentru 10 aeronave mici, folosite în regim de taxi.

Aeroportul este aşteptat în special de oamenii de afaceri din zonă, dar şi de turişti. Cei care pleacă din Bucureşti vor survola Valea Prahovei, iar în 30 de minute vor fi la munte.

Previous Story

Brașov. Update Atac urs la ZOO. Doi angajați grav răniți la cap și torace. Nu au deschis ușa de la țarc, existând riscul ca ursul să iasă și să atace vizitatorii! Ce spune directorul ZOO

Next Story

Brașov. Mihai Parvulescu: „Când se mai întâmplă și lucruri normale… În seara asta, la MEGA IMAGE Brașov, doamna de la casă a refuzat să-i vândă unui tânăr țigări pe motiv că arăta clar ca fiind sub 18 ani și nici nu a dorit să demonstreze cu buletinul că are vârsta necesară. Băiatul …”