Brașov. Update Atac urs la ZOO. Doi angajați grav răniți la cap și torace. Nu au deschis ușa de la țarc, existând riscul ca ursul să iasă și să atace vizitatorii! Ce spune directorul ZOO

Last Updated on august 20, 2018 Noi detalii ies la iveală în cazul ZOO Brașov. Chiar dacă au fost grav răniți, cei doi angajați nu au deschis ușa de la țarc, existând riscul ca ursul să iasă și să atace vizitatorii!

„Din informațiile pe care le avem, cei doi îngrijitori au intrat în țarcul interior fără a se asigura că toți cei trei urși sunt în afară. Unul dintre urși a rămas în interior și i-a atacat pe amândoi. Au avut prezență de spirit și au reușit să nu lase ursul să iasă, ne pare rău de incident. Avem proceduri, dacă ar fi fost respectate, nu aveam astfel de incidente”, a explicat Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice Brașov, pentru RTT Brașov.

Brașov. Update Atac urs la ZOO. Doi angajați grav răniți la cap și torace. Nu au deschis ușa de la țarc, existând riscul ca ursul să iasă și să atace vizitatorii! Ce spune directorul ZOO 1

Alarma s-a dat imediat; alți îngrijitori au venit de urgenţă în zona ţarcului iar câțiva vizitatori care au asistat la scenă au început să facă gălăgie și să arunce cu pietre. Speriat, ursul a părăsit țarcul iar cei doi îngrijitori au fost scoși de colegii lor.

„La locul solicitării au fost găsiți doi bărbați, de 45 și 60 de ani, conștienți, așezați în decubit, cu plăgi multiple la nivelul scalpului, toracelui și abdomenului, unul dintre ei stabil hemodinamic, celălat a fost destul de repede stabilizat, cu fracturi multiple la nivelul brațului și membrului inferior, deschise și închise. Fracturile pot fi rezolvate dar este vorba și de leziuni interne, pentru că nu au fost doar mușcați ci și aruncați”, a precizat dr. Anda Sava, medic specialist medicină de urgență.

Ursul s-a simțit încolțit și s-a apărat

În țarcul respectiv locuiesc două ursoaice și un pui de trei ani. Încă nu se știe care dintre urși a atacat însă specialiștii spun că ursul a reacționat normal, s-a simțit încolțit și s-a apărat.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. Se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Șoferiță rănită după un impact frontal între un autoturism și o autoutilitară, pe Ocolitoarea Săcele

Next Story

Aeroportul Brașov, 20 de ani de construcție! Daniel Gligoraş, administrator lucrări: „Sperăm ca primul zbor să fie 2020 …”