Foto Brașov. Liviu Ardelean: „Aici nu e Dunărea, aici s-a revărsat râul Olt, în comuna Comăna. A distrus un pod și a înecat terenurile din jur. Apa a intrat și în casele oamenilor. Veorica era în întârziere la o videoconferință, după ce și-a „tras” 22 de …”

Last Updated on iulie 3, 2018 Podul de la Comâna a fost distrus parțial la inundațiile din martie. Acesta nu a fost reparat, nu a fost închis circulației, iar la inundațiile de la sfârșitul săptămânii s-a prăbușit cu totul. În cât timp se va construi un pod nou-nouț pentru locuitorii afectați?

Pe Facebook, Liviu Ardelean a scris: „Aici nu e Dunărea, aici s-a revărsat râul Olt, în comuna Comăna. A distrus un pod și a înecat terenurile din jur. Apa a intrat și în casele oamenilor.

Foto Brașov. Liviu Ardelean: „Aici nu e Dunărea, aici s-a revărsat râul Olt, în comuna Comăna. A distrus un pod și a înecat terenurile din jur. Apa a intrat și în casele oamenilor. Veorica era în întârziere la o videoconferință, după ce și-a „tras” 22 de ...” 1

La fel s-a întâmplat și la jumătatea lunii martie. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că vine să vadă care este situația. Prefectul și șeful ISU Brașov au așteptat-o 4 ore. Nu a mai venit.

Veorica era în întârziere la o videoconferință, după ce și-a „tras” 22 de live-uri pe Facebook în alte localități afectate de viituri. 22 de live-uri în 4 ore.

Jurnaliștii au „prins-o” la Prefectura Brașov, unde eu nu am mai ajuns, din păcate. Au întrebat-o ce se va întâmpla cu podul de la Comăna, după ce și-a spus povestea învățată de acasă.

Nu a răspuns pentru că efectiv fugea spre mașină în timp ce era huiduită de protestatari.

Cosiliul Județean a luat măsuri concrete și accesul pe pod a fost blocat pentru traficul rutier cu câteva săptămâni înainte de prăbușirea podului. Însă abia în urma unui articol în care atrăgeam atenția că este un pericol public și oricând se poate întâmpla o tragedie.

CJ a demarat apoi un proiect pentru construirea unui pod nou, din beton, care se află la studiul de fezabilitate. Investiţia este estimată la peste 22 de milioane de lei, finanțare solicitată Guvernului Dăncilă. Executivul, însă, nu a dat niciun răspuns, deși situația este critică!

Miilor de locuitori din zonă le-a mai rămas o singură alternativă: să ocolească pe la Ungra, aproximativ 30 de kilometri. În cazul unor urgențe, pompierii sunt legați de mâini și de picioare, iar singurul lucru pe care îl vor putea face este să spere că oamenii vor rezista până ajung ei sau să se întâmple o minune.”

Previous Story

Video Brasov: Viorica Dăncilă HUIDUITĂ după ce două poduri s-au prăbușit! ”Hoții”, „Rușine să vă fie”

Next Story

Video Brașov: Atât a rămas din pod. Cu câteva minute înainte de prăbușire a trecut un tren plin cu călători. Când va fi reconstruit