Video Brașov: Atât a rămas din pod. Cu câteva minute înainte de prăbușire a trecut un tren plin cu călători. Când va fi reconstruit

Last Updated on iulie 3, 2018 Luni, la Prefectură, premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Carmen Dan, Lucian Şova şi Petru Daea, s-au adunat să povestească unul la altul ce rău este cu inundațiile în Brașov. Au promis bani și poduri noi. Ministrul Transporturilor a declarat luni că refacerea podului de la Budila este o lucrare de anvergură. Noi înțelegem că nu se va mai reconstrui niciodată. Costurile nu se justifică pentru numărul mic de pasageri care folosesc trenul.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat luni la Prefectura Braşov referitor la refacerea podului de cale ferată de la Budila, dărâmat de ape în timpul inundaţiilor, că este o lucrare de mare anvergură şi nu se poate spune că soluţia feroviară va putea fi una “imediată”, fiind stabilite o serie de măsuri privind generarea unei soluţii rutiere, potrivit Agerpres.

Video Brașov: Atât a rămas din pod. Cu câteva minute înainte de prăbușire a trecut un tren plin cu călători. Când va fi reconstruit 1

”Facem evaluările corespunzătoare. Trebuie să avem în vedere că este o lucrare de mare anvergură, nu putem spune că soluţia pe calea ferată va putea fi o soluţie imediată. Am vorbit cu domnul prefect şi am stabilit o serie de măsuri privind generarea unei soluţii rutiere. Vom debloca licenţe pentru operatorii interesaţi de efectuarea curselor pentru navetişti. Sigur, va trebui cu fonduri guvernamentale să susţinem o eventuală compensare la transportul rutier. Cu privire la refacerea acestei structuri de cale ferată, i-am spus şi doamnei prim-ministru că va trebui să facem un calcul foarte serios economic şi social. De asemenea, să vedem dacă soluţia mai scumpă şi mai durabilă va fi cea care va fi sau vom genera o soluţie pe transportul rutier”, a afirmat Şova.

El a subliniat că începând de anul viitor, când licenţele de transport judeţean vor fi alocate de consiliile judeţene, prin aplicarea Regulamentului 1370, acolo unde rutele nu au suport comercial corespunzător vor putea fi alocate subvenţii de la comunitatea locală.

”Am în vedere, tratez cu maximă responsabilitate acest aspect, deşi, la momentul întâmplării evenimentului, această linie nu mai făcea parte din gestiunea curentă a Companiei CFR SA. Totuşi, împreună cu doamna prim-ministru, împreună cu tot Guvernul, manifestăm responsabilitate cu privire la toate comunităţile, fie că sunt mari, fie că sunt mici”, a punctat ministrul Transporturilor.

Podul de cale ferată peste Tărlung, pe care circulau trenuri ale unei companii private între Braşov şi Întorsura Buzăului, s-a prăbuşit sâmbătă în apele râului.

 

Județul Brașov (Budila, calea ferata Brașov-Întorsura Buzăului ) ) – 2 iulie. Vezi video aici:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Foto Brașov. Liviu Ardelean: „Aici nu e Dunărea, aici s-a revărsat râul Olt, în comuna Comăna. A distrus un pod și a înecat terenurile din jur. Apa a intrat și în casele oamenilor. Veorica era în întârziere la o videoconferință, după ce și-a „tras” 22 de …”

Next Story

Brașov. Update. Compania Apa, anunț de ultimă oră privind cartierele fără apă potabilă