Brașov. România. Pușcăriașii ajutați, bolnavii lăsați să moară. Vlad Voiculescu, despre cazul tânărului mort: ”Călin ar fi putut fi salvat de statul român, dar relația cu centrul care ne-a salvat peste 40 de români în ultimii 10 ani a fost …”

Last Updated on iulie 3, 2018 PSD duce o luptă uriașă pentru ajutorarea pușcăriașilor: pedepse reduse, condiții de detenție mai bune, despăgubiri, eliberări rapide. PSD nu pune aceiași energie și pentru salvarea bolnavilor. Iar aceștia continuă să moară.
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că tânărul de 28 de ani din Teliu, Brașov, ar fi putu fi salvat dacă statul român îl lăsa să se opereze în străinătate.
Voiculescu arată că centrul de transplant de la Spitalul Sfânta Maria nu putea gestiona un transplant complex ca al lui Călin, iar relația cu centrul AKH din Viena care făcuse în trecut 40 de transplanturi ”a fost distrusă”.

”Călin a murit la 28 de ani. Călin nu a putut fi salvat de câteva mii de donatori privați. Călin ar fi putut fi salvat de statul român. Călin avea nevoie de transplant de plămâni. Avem un centru care funcționează – a făcut deja două transplanturi.

Brașov. România. Pușcăriașii ajutați, bolnavii lăsați să moară. Vlad Voiculescu, despre cazul tânărului mort: ”Călin ar fi putut fi salvat de statul român, dar relația cu centrul care ne-a salvat peste 40 de români în ultimii 10 ani a fost ...” 1

Acreditat ilegal, fără medic specialist în transplant pulmonar angajat, să punem astea toate în paranteză acum. Un centru care a făcut două transplanturi cu un medic voluntar din Germania nu va putea însă niciodată gestiona cazuri complexe, iar cazul lui Călin era un caz complex.

Pentru asta, aveam nevoie de o relație cu Eurotransplant și cu un centru mare cu experiență din străinătate. Așa cum au ungurii, așa cum au cehii, așa cum are orice țară care își respectă cetățenii.

La noi, această relație cu centrul care ne-a salvat peste 40 de români în ultimii 10 ani a fost distrusă. Anul trecut, AKH a operat un singur pacient român, un pacient care a și murit mai târziu într-un spital în România”, a declarat pentru G4Media.ro fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

 

Simona Bocaneala Stoica Sunt destule lucruri medicale lăsate neclar explicate (fie că se respectă confidențialitatea datelor medicale personale sau cei ce au relatat știrea ca jurnaliști nu au sau nu pot interpreta informațiile necesate)..
Ionita Daniela Stiu ca esti medic de buna credinta Simona! Lucrurile astea nu ma intereseaza. Un om cu decizie trebuia sa ia in mana problema si sa salveze viata acestui tanar. Restu e poezie
Ioana Christenson Bietul tânăr nu cânta ode guvernului Brașov. România. Pușcăriașii ajutați, bolnavii lăsați să moară. Vlad Voiculescu, despre cazul tânărului mort: ”Călin ar fi putut fi salvat de statul român, dar relația cu centrul care ne-a salvat peste 40 de români în ultimii 10 ani a fost ...” 2
Simona Bocaneala Stoica Ioana Christenson, aici odele înălțate guvernului n-au chiar nicio relevanță. Plămânii pentru transplant nu zac pe toate drumurile.
Ioana Christenson Doamna, in alte cazuri, e adevărat ca nu de transplant, cei care cânta ode primesc minunatul formular care le permite sa se trateze la clinici din străinătate. Iar cei lipsiți de relații și vizibilitate se sting cuminți fără sa poată merge la tratament, când sunt lipsiți de posibilitatea de a își finanța singuri tratamentul. Cunosc cazuri din ambele categorii. Iar dacă discutam strict de transplant va reamintesc de cazul Arșinel.

Gabriela Califaru Prioritatea numarul 0 Legile Justitiei salvarea puscariasilor….halal tara

Cristea Florin când e vorba de libertatea lor, nimic nu le sta in cale! Cand e vorba de nevoile noastre se poate aștepta. Avem nevoie de catedrale, de legi pentru hoți ca pana la urma tot hoțul spune Doamne ajuta!

Previous Story

Brașov: Update. Cum a murit, cu banii în mână, Călin Farcaș. Cum „explică” ministrul Sănătății moartea tânărului. Oana Pellea: „Tara e pradata si intre timp oamenii ei mor cu zile! Iti vine sa urli ! Dumnezeu sa l odihneasca!”

Next Story

Foto Brașov: Francezul din Cobor: „ Podul de la Comana nu mai este. Am fost cu autospeciala noastra de pompieri pina la Olt pentru c-am aflat ca doamna Dancila trebuia sa ajunga si ea pe acolo. Din pacate am stat de la …”