Brașov: Update. Cum a murit, cu banii în mână, Călin Farcaș. Cum „explică” ministrul Sănătății moartea tânărului. Oana Pellea: „Tara e pradata si intre timp oamenii ei mor cu zile! Iti vine sa urli ! Dumnezeu sa l odihneasca!”

Last Updated on iulie 3, 2018 Călin Farcaș, tânărul de 29 de ani din Teliu, Brașov, a murit luni seara după ce a așteptat în zadar un transplant de plămâni. A așteptat doi ani, chiar dacă reușise să strângă 20,0000 de euro din donații.

Oana Pellea: „Tara e pradata si intre timp oamenii ei mor cu zile! Iti vine sa urli !  Dumnezeu sa l odihneasca!”

Cristian Pop Condoleanțe României

Brașov: Update. Cum a murit, cu banii în mână, Călin Farcaș. Cum „explică” ministrul Sănătății moartea tânărului. Oana Pellea: „Tara e pradata si intre timp oamenii ei mor cu zile! Iti vine sa urli ! Dumnezeu sa l odihneasca!” 1

Emilia Fazekas:  Călin, tânărul din localitatea Teliu care avea nevoie de transplant pulmonar, reuşise în aprilie, în doar cinci zile de când a fost deschisă o pagină de donaţii pentru el, să mobilizeze mii de oameni care au adunat întreaga sumă necesară pentru intervenţia de care are nevoie. Plin de speranță că are o nouă şansă la viaţă, tânărul mărturisea într-un interviu pentru Digi24:

„După atâtea lucruri minunate – şi într-un timp atât de scurt – care mi s-au întâmplat, simt că nu mă mai poate împiedica nimic să îmi indeplinesc ţelul. Am simţit că trăim o minune. S-a întâmplat să trăim o minune împreună. (Te aşteptai să se adune banii aşa repede?) Sincer nu. Îi spuneam mamei mele, la început, când am văzut în conturi, 11 euro aveam, când am văzut că s-au strâns 11 euro, i-am spus mamei te rog, adună lucrurile că în cel mai scurt timp plecăm. Mă bucur din suflet că mi-au înţeles disperarea cu care am apelat la ei”.

Gheorghe Crisan:  Ne mor copii in spitale si PSD se ocupa doar de salvarea infractorilor! A murit Călin Farcaș, tânărul pentru care oamenii au ieșit în stradă la Brașov

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu a putut spune de ce Călin nu a putut face transplantul în străinătate, potrivit Digi 24.

„Sunt mâhnită că acest băiat a decedat. E foarte trist. Răspunsul la întrebarea de ce a murit e cam imposibil de dat, dar vă pot da detalii legate de acest aspect. România are un protocol valabil cu Eurotransplant. România chiar a cedat doi plămâni Eurotransplant, pentru că nu erau compatibili cu pacienții înscriși pe listele din România.

Avem un ordin care spune că pacienții care nu pot fi transplantați din cauze de complicații pot fi transplantați în străinătate. Din informațiile pe care le am, Farcaș a fost evaluat la Spitalul Sfânta Maria și i s-a dat acceptul de transplant în străinătate”, a declarat Pintea.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul lui Călin Farcaş. Potrivit unui comunicat al instituţiei, în cazul acesta este analizată încălcarea prevederilor din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la ocrotirea sănătăţii. În România sunt în acest moment 35 de persoane care aşteaptă un transplant pulmonar.

Previous Story

Brașov: A murit Călin Fărcaş, tânărul care a protestat cu aparatul de oxigen lângă el. A reușit cu greu să strângă 200,000 de euro pentru un transplant dar a fost prea târziu. Statul român …

Next Story

Brașov. România. Pușcăriașii ajutați, bolnavii lăsați să moară. Vlad Voiculescu, despre cazul tânărului mort: ”Călin ar fi putut fi salvat de statul român, dar relația cu centrul care ne-a salvat peste 40 de români în ultimii 10 ani a fost …”