Brașov: RECORD! Peste 200 de absolvenți de la Școala Profesională Germană Kronstadt au fost deja angați. Luna viitoare primesc primul salariu

Last Updated on iulie 30, 2018 Record pentru o școală din România. Peste 200 de absolvenți de la Școala Profesională Germană Kronstadt au fost deja angați de companiile din Brașov iar de luna viitoare vor primi salarii.

Marius Sporea are 17 ani și a absolvit Școala Profesională Germană Kronstadt. Iar de luna viitoare, va începe munca: operator pe maşini unelte cu comandă numerică. Acasă, la Întorsura Buzăului, ar fi găsit cu greu un loc de muncă.

Brașov: RECORD! Peste 200 de absolvenți de la Școala Profesională Germană Kronstadt au fost deja angați. Luna viitoare primesc primul salariu 1

Absolvenții Școlii Profesionale nu sunt obligați să rămână angajați ai companiilor unde s-au calificat, dar acestea le oferă salarii și facilități atractive, potrivit Stirile TVR.

Dacă vor să urmeze o facultate, absolvenții școlii profesionale sunt ajutați de companiile la care lucrează. Un astfel de drum profesional și-l dorește și șefa de promoție din acest an, venită la Brașov din județul Iași pentru a-și începe o carieră.

Școala Profesională Germană Kronstadt: „Astăzi este despre ei, despre cei 211 absolvenți ai generației 5.
Prima şcoala profesională în sistem dual din România sărbătoreşte a cincea generație de absolvenţi, care îşi vor începe activitatea ca angajaţi în companiile în care s-au pregătit începând cu luna august. 100% din elevi vor primi oferte de angajare.
Pentru a doua etapă de admitere au rămas 87 locuri libere. Vino să faci parte din următoarea generație!”

Anul acesta au terminat cursurile 211 tineri. Iar pentru anul viitor sunt pregătite 362 de locuri. Nu se poate mai mult din cauză că lipsesc locurile de cazare. Problema ar putea fi rezolvată cu ajutorul primăriei.

Școala Profesională Germană Kronstadt, prima în sistem dual din România, organizează cursuri doar la cererea agenților economici care se ocupă de formarea practică a elevilor. Aceștia pot învăța meserii precum operator pe mașini unelte, electromecanic sau sudor.

Previous Story

Brașov: Update. Un cunoscut salvamontist, omorât de o şoferiţă neatentă

Next Story

Brașov. Cade cu tren cu tot? Un pod feroviar de pe linia Braşov – Bucureşti, în pericol de surpare. Vorbim despre un crater de aproximativ 3 metri adâncime în dreptul pilei nr 2. În cazul unei …”