Brașov. Criminalul monstru ar putea scăpa de condamnarea pe viață. Legea îl ajută. „Îi va permite să intre mult mai devreme în comisia de liberare condiționată …”

Last Updated on iulie 11, 2018 Medicii psihiatri au stabilit că Florin Buliga , criminalul monstru din Brașov care și-a ucis familia, avea discernământ redus la momentul comiterii faptei.

Într-un acces de furie necontrolată, pe care medicii legiști l-au interpretat și diagnosticat ca fiind tulburare schizotipală cu decompensare afectivă de tip depresiv, Florin Buliga și-a ucis soția și pe cei doi copii ai lor. Buliga ar putea scăpa de condamnarea la închisoare pe viață, luată în calcul în cazul unor asemenea omoruri, scrie libertatea.ro.

Brașov. Criminalul monstru ar putea scăpa de condamnarea pe viață. Legea îl ajută. „Îi va permite să intre mult mai devreme în comisia de liberare condiționată ...” 1

Criminalul din Brașov ar putea fi condamnat la cel mult 25 de ani de închisoare

Pe ”caz de boală”, Florin Buliga, care acum are 43 de ani și se gândește chiar să reintre în afaceri cu medicamente, ar putea primi cel mult 25 de ani de închisoare.

”Pentru faptele pe care le-a comis, adică cele trei omoruri îndreptate asupra membrilor familiei sale, bărbatul ar fi putut fi condamnat la închisoare pe viață. Însă, raportat la diagnosticul stabilit de legiști, se poate vorbi și de o încadrare juridică în care pedeapsa prevăzută să fie cuprinsă între 15 și 25 de ani de închisoare.

Asta pentru că are discernământ scăzut și o serie de afecțiuni psihice. Acest lucru, care se numește factor de circumstanțiere, poate să-l mai scape de niște ani de pușcărie. Condamnarea va fi tot pentru omor, dar ceva mai ușoară, care-i va permite să intre mult mai devreme în comisia de liberare condiționată.

Va fi închis într-un penitenciar de maximă siguranță, nu va fi internat într-un spital de boli nervoase”, ne-au explicat surse judiciare.

În arest, Florin Buliga urmează un tratament psihiatric, pentru a fi înlăturat un posibil pericol

După ce a fost evaluat psihiatric de specialiștii de la Spitalul Penitenciar Jilava, Florin Buliga a primit un tratament care să-i amelioreze și poate chiar să-i vindece afecțiunile. Medicația îi este administrată riguros, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, unde Buliga așteaptă ca procurorii să termine ancheta și să poată fi transferat într-un penitenciar de maximă siguranță, odată cu trimiterea sa în judecată.

”E sub tratament de când s-a întors de la Jilava, unde a fost expertizat psihiatric. Medicamentele par să-și facă efectul atâta vreme cât bărbatul a devenit mai conștient de faptele sale și chiar au apărut sentimentele de regret, care imediat după comiterea celor trei omoruri nu existau.

Și la închisoare va urma aceeași medicație, sub controlul doctorilor de acolo, ca măsură de siguranță până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care persistă în acest moment”, au adăugat același surse.

Previous Story

Simona Gogârlă se reîntoarce la Braşov după 8 ani, acum în postura de antrenor!

Next Story

Foto Brașov. C’Art Fest: „Pregătirile au început. De acum, intrăm în linie dreaptă. Peste cinci zile, începem împreună”