Așa să fie?! Directorul Blue Air: Aeroportul din Brașov, inutil. ”Cea mai bună soluţie este modernizarea aeroportului din Sibiu”

Last Updated on iulie 4, 2018 Directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru, consideră aeroportul din Brașov inutil și spune că cea mai bună soluție este modernizarea aeroportului din Sibiu.

„Pe partea de vest, de exemplu, avem cinci aeroporturi pe o distanţă de circa 300 de kilometri. Ştiu că există un plan pentru un aeroport în Braşov, dar întrebarea este la ce îl foloseşti când ai oricum Sibiul atât de aproape? Pentru curse charter? Poate cea mai bună soluţie este modernizarea aeroportului din Sibiu.

Așa să fie?! Directorul Blue Air: Aeroportul din Brașov, inutil. ”Cea mai bună soluţie este modernizarea aeroportului din Sibiu” 1

Ceea ce spun eu nu este o critică, ci ţine mai mult de necesitatea unei viziuni în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor. Niciodată proiectele majore de infrastructură nu ar trebui să răspundă unor orgolii, ci unor nevoi reale”, a declarat luni, 2 iulie,  Gheorghe Răcaru pentru Ziarul Financiar.

Potrivit celor mai recente informaţii însă, lucrările la aeroportul din Braşov ar urma să fie reluate anul acesta, la cinci ani de la suspendarea lor, pentru ca proiectul să fie finalizat în 2020.

Toată piaţa aeriană este în creştere, de altfel. Anul trecut, primele cinci aeroporturi din ţară au avut împreună mai mult de 18 milioane de pasageri, cu 24% mai mult faţă de anul precedent, potrivit datelor furnizate de aeroporturi. Doar pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) şi Băneasa au fost 12 milioane de pasageri, cu 16,8% mai mult decât în anul anterior, arată ultimele date.

„Da, România poate deveni un nod pentru regiunea caspică şi Nordul Africii. Înainte de anii ’80 Otopeniul era o poartă foarte importantă, un hub, dar atâta vreme cât nu există o discuţie cu toate părţile, lucrurile nu se leagă. Trebuie să ne punem la aceeaşi masă ministerul cu industria de aviaţie pentru că avem ce învăţa unii de la alţii.“

Previous Story

Brașov. Spitalul Sf Constantin: „În curând, noul Spital Sf. Constatin! Aceeași performanță, același profesionalism, aceeași pasiune pentru muncă și viață și același legământ pentru igienă, într-o locație minunată, generoasă!”

Next Story

(Foto) Brașovul cumpără 105 autobuze turcești de la Karsan Otomotiv. Cum arată autobuzele turcești