Brașovul Poluat. Robert Lazar: „De astăzi am inclus în kitul de venit cu bicicleta la muncă și o mască … Nici n-aveți idee cum se simte poluarea la ora 7:45 dimineața! … Altfel vom muri sufocați în propriul oraș fără să ne dăm seama. Deja traficul devine…”

Last Updated on mai 4, 2018 Brașovenii încep să conștientizeze pericolul la care se expun atunci când merg prin trafic cu bicicleta. În lipsa autobuzelor electrice, a tramvaielor și a linilor prelungite de autobuz, bicicliștii și pietonii sunt primii care trebuie să suporte emanațiile diesel. Până la un moment dat când intervin bolile.

Pe Facebook, Robert Lazar  a scris: „De astăzi am inclus în kitul de venit cu bicicleta la muncă și o mască. Fiindcă Brașovul devine pe zi ce trece tot mai poluat și autoritățile se fac că nu văd. Ba mai mult, au decis să ascundă gunoiul sub preș și să mute stația de monitorizare a calității aerului din zona Ceasu Rău în zona Memorandului.

Brașovul Poluat. Robert Lazar: „De astăzi am inclus în kitul de venit cu bicicleta la muncă și o mască ... Nici n-aveți idee cum se simte poluarea la ora 7:45 dimineața! ... Altfel vom muri sufocați în propriul oraș fără să ne dăm seama. Deja traficul devine...” 1
Nici n-aveți idee cum se simte poluarea la ora 7:45 dimineața!
Deja de ceva timp, dacă te plimbi pe jos sau cu bicicleta prin Brașov, simți cum te înțeapă în nas și sinusuri atunci când respiri. Suntem otrăviți încet dar sigur și să nu vă mire peste ani când o să fie o explozie de boli respiratorii, cancer pulmonar și alte complicații legate de sistemul respirator.

Nu cred că ar trebui să ignorăm problema asta și să n-o considerăm importantă ba dimpotrivă, este deja prioritară rezolvarea ei.

Cum? Prin introducerea unui transport public atractiv pentru Brașov și localitățile din împrejurimi corelat cu alte măsuri de descurajare a folosirii autoturismului: o infrastructură pentru bicicliști bine pusă la punct, controale multe ale RAR fiindcă sunt extrem de multe mașini care nu mai au ce căuta pe străzi, transport public pentru elevi în toate zonele Brașovului și lista poate continua.

Altfel vom muri sufocați în propriul oraș fără să ne dăm seama.
Deja traficul devine o problemă atunci când faci cu bicicleta până la muncă mai puțin decât cu mașina, indiferent de oră”.

Previous Story

Brașov: Update. Femeie călcată de roata unui autobuz. Ce spun martorii, ce spune RATBV

Next Story

Brașov: Primăria nu poate ridica mașinile parcate neregulamentar sau abandonate