Brașov: Primăria nu poate ridica mașinile parcate neregulamentar sau abandonate

Last Updated on mai 4, 2018 Primăria Braşov încearcă de mai multe luni să atribuie contractele pentru ridicarea maşinilor abandonate şi a celor parcate neregulamentar. Până acum nicio firmă nu s-a arătat interesată de licitațiile organizate de primărie.

Ba mai mult, în cazul procedurii pentru concesionarea serviciului de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, acelaşi caiet de sarcini a fost bun la o licitaţie, iar la alta nu. Practic, chiar dacă există un cadru legal care permite ridicarea maşinilor parcate aiurea, Primăria Braşov nu poate lua nici o măsură, pentru că… nu are cu cine, scrie bzb.ro

Brașov: Primăria nu poate ridica mașinile parcate neregulamentar sau abandonate 1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, pentru concesionarea serviciului de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, pentru o perioadă de 5 ani, licitaţia a fost lansată în 23 ianuarie, iar termenul de depunere a a fost stabilit pentru data de 13 martie.

„Nu a fost depusă nici o ofertă, astfel că s-a decis reluarea procedurii. Astfel, dosarul licitaţiei a fost transmis pentru a doua oară spre avizare la Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP), care, după ce prima oară a dat aviz favorabil, de data aceasta a respins dosarul, chiar dacă documentaţia era identică”, a explicat Toarcea.

Acesta a precizat că ANAP a solicitat Primăriei Braşov să reevalueze condiţiile privind redevenţa solicitată firmei obţine contractul, dar şi pe cele referitoare la timpul de intervenţie (maxim 30 de minute).

„Au fost refăcute prevederile referitoare la redevenţă, dar acum, la nivelul primăriei se analizează dacă cea mai bună soluţie este concesionarea acestui serviciu”.
Potrivit caietului de sarcini iniţial, valoarea estimată a contractului pe 5 ani era de 11.344.537 lei (sumă luată în calcul ca urmând a intra la bugetul local al Braşovului), fără TVA, însă a fost stabilit ca plata să se facă în funcţie de numărul de maşini ridicate.

Previous Story

Brașovul Poluat. Robert Lazar: „De astăzi am inclus în kitul de venit cu bicicleta la muncă și o mască … Nici n-aveți idee cum se simte poluarea la ora 7:45 dimineața! … Altfel vom muri sufocați în propriul oraș fără să ne dăm seama. Deja traficul devine…”

Next Story

Foto Brașov. Medicul Bogdan Moldovan: „In curand aici se va deschide Spitalul SfConstantin#2 Darste”. Primul salon e gata. Pacientii brasoveni si nu numai se vor putea trata din aceasta toamna in cel mai mare si mai modern spital privat din Romania….”