(Last Updated On: April 16, 2018)

Brașovul s-a alăturat protestelor generate de scăderea veniturilor în sistemul de sănătate după mărirea salariilor făcute de Guvern.

Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie Braşov. Câteva zeci de persoane, infirmieri de la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, au încetat lucrul, luni, în jurul prânzului, pentru aproximativ 30 de minute. Ulterior, în jurul orei 15.00, când s-a schimbat tura, au ieşit din nou în faţa instituţiei, potrivit Libertatea.

Foto Brașov: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie 1

Foto Brașov: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie 2

Oamenii sunt nemulţumiţi că au primit salarii mai mici în martie faţă de luna precedentă.

Angajaţii de la celelalte spitale braşovene, infirmieri şi brancardieri, nu au încetat lucrul şi nu au ieşit în stradă, însă liderii de sindicat au purtat dicuţii cu conducerea spitalelor pentru a amâna eventualele proteste care se anunţaseră pentru ziua de mânine, de la ora 10.00.

Proteste similare față de scăderea veniturilor salariale au avut loc luni și la Craiova și București, iar vineri au protestat angajații Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni Vrancea. Aceștia s-au plâns că au primit salarii diminuate și cu 800 de lei.