Brașov: Starea bătrânului bătut cu bestialitate. Irina Binder: „Azi am fost la „bunelul” … S-a bucurat că i-am dus ouă roșii și era mai luminos… Azi a fost acolo și agentul de pază care i-a prins pe agresori, un om cu suflet care încearcă să-l ajute cu ceea ce poate. Și alături de acest om sunt …”

Last Updated on aprilie 7, 2018 Bătrânul din Brașov bătut cu bestialitate încă nu și-a revenit din șoc. Este traumatizat fizic și psihic. Încă nu este coerent în gândire, confundă cronologic faptele, confundă oamenii.

Pe Facebook, Irina Binder a scris: „Azi am fost la „bunelul” (așa cum îi spuneți mulți dintre voi). S-a bucurat că i-am dus ouă roșii și era mai luminos. Se simte puțin mai bine, dar starea lui nu este mult îmbunătățită. Și acum voi scrie niște lucruri care nu vor fi pe placul multora, însă voi spune purul adevăr și sper să ajungă acolo unde trebuie.

Brașov: Starea bătrânului bătut cu bestialitate. Irina Binder: „Azi am fost la „bunelul” ... S-a bucurat că i-am dus ouă roșii și era mai luminos... Azi a fost acolo și agentul de pază care i-a prins pe agresori, un om cu suflet care încearcă să-l ajute cu ceea ce poate. Și alături de acest om sunt ...” 1

1. Omul are nevoie de liniște și de odihnă. V-am mai rugat o dată să nu-i mai arătați filmarea cu agresiunea, să nu-i mai alimentați ura și fricile cu povești și sfaturi teribiliste. Este un act de cruzime să-i povestești și să-i arăți cuiva nenorocirea prin care a trecut! Nu mai faceți asta, îi faceți mult rău! Nu-l mai instigați, nu-l mai bulversați, nu îl mai învățați ce să spună și ce nu, nu-l mai faceți să plângă! Îngreunați mult munca personalului medical care, vă asigur, face eforturi să-l ajute să se recupereze. Este îngrijit exemplar de personalul din spital.

2. Nu-l vizitați dacă nu este neapărat nevoie, o să-l puteți vizita o viață întreagă după ce va ieși din spital și tare bine i-ar prinde să nu fie singur după. Este traumatizat fizic și psihic și vizitele îl obosesc.

3. Nu mai afirmați/povestiți lucruri pe care vi le spune el, fiindcă nu este coerent în gândire, confundă cronologic faptele, confundă oamenii… nu putem ști ce este real și ce nu, bietul om este derutat. Iar dacă face afirmații neadevărate, nu-l mai acuzați că minte, repet, este doar confuz, bulversat, irațional.

4. Am văzut că un fost angajator de-al lui s-a apucat să povestească niște lucruri care n-au nicio relevanță în povestea asta, ba chiar a încercat prin declarația lui să facă oamenii care l-au ajutat să creadă că au greșit.

Faptul că omul obișnuia să bea, nu înseamnă că e un bețiv sau că nu merită să fie ajutat… și voi argumenta eu de ce merită să fie ajutat: pentru că e un suflet singur pe lume… pentru că nimeni din familia lui nu l-a căutat, nimeni din cei care spun acum că-l cunosc nu s-a interesat de soarta lui.

Să vii să declari public că ai ținut la el, că l-ai considerat membru al familiei, dar să nu vii să-l vezi la spital după așa o nenorocire, spune totul despre tine și despre cât trebuie să țină lumea cont de părerea ta.

Au venit oameni din Harghita și de la sute de kilometri distanță și nu ai venit tu, cel pentru care a muncit și care susții că ai ținut la el, deși locuiești atât de aproape?! De ce te-ai supărat pe om, pentru că, la fel ca mulți oameni care lucrează în agricultură sau construcții, bea uneori? De când e o crimă să bei? Cât de……….. trebuie să fii să nu regreți suferința omului? Dacă nu-l ajuți, măcar nu-i face rău.

5. Azi a fost acolo și agentul de pază care i-a prins pe agresori, un om cu suflet care încearcă să-l ajute cu ceea ce poate. Și alături de acest om sunt mulți oameni care au înțeles că acum are nevoie de ajutorul nostru, că de noi depinde să-i schimbăm viața în bine.

6. Eu și doctorul Vasi Rădulescu vom merge înainte și vom aduna bani pentru acest om care va avea nevoie de o locuință, de un îngrijitor, de tratamente și multe altele. Ne vom asigura că va fi bine. Apar și „binevoitorii” care speculează șansa de a profita de acest om… NU vom lăsa pe nimeni să facă asta, niciodată nu-i vom da o sumă mare de bani, ci ne vom asigura că el va beneficia pe termen lung de banii care se adună. Sănătatea și siguranța lui vor fi prioritatea noastră.

Am văzut și imbecili care au spus că noi strângem acești bani să-i băgăm în buzunar… nu mai spun de faptul că este o insultă grotească, dar este și o afirmație pe care doar un prost o poate face… proștii ar trebui să știe că există ANAF care ne poate verifica și că oricum noi vom face totul cu transparență, cu dovezi, vom posta public toate încasările și dovezile (protejând identitatea donatorilor, desigur).

Eu cred că numai cuiva capabil să fure în felul acesta îi poate trece prin cap o asemenea grozăvie. Rușine că în loc să vă implicați să ajutați, vă țineți de prostii!
7. Cei care își doresc să-l ajute pe acest om pot face donații în continuare.

Conturile deschise doar pentru dumnealui (și care pot fi verificate la orice oră) sunt:
Cont LEI: RO14BTRLRONCRT0436615902 , pe numele Binder Irina Liliana.
Cont EURO: RO88BTRLEURCRT0436615901
PayPal – contul este: irina@irinab.com

Voi reveni cu vești/detalii. Mii de mulțumiri celor care prin bunătatea lor vor schimba viața acestui suflet greu încercat, a cărui poveste reală de viață o veți afla la momentul potrivit!

Irina”

Previous Story

Brașov: Doi cercetași belgieni bătuți într-un club. „ A început să mă lovească şi am leşinat …”

Next Story

(Foto) JENANT Brașov, orașul gunoaielor? Ce se întâmplă? Robert Lazar: „Plătim o taxă de salubritate … Pentru mizerie și focarul de infecție și mirosul îngrozitor de care avem parte lângă blocuri?”