Brașov: O nouă amendă. Poliţia îi caută pe cei care fumează pe scările blocurilor. Ce amenzi se dau

Last Updated on aprilie 10, 2018 Fumatul în scările blocurilor! Un fenomen nou, cu care se confruntă polițiștii locali, care primesc din ce în ce mai multe sesizări din partea brașovenilor nemulțumiți de faptul că unii dintre vecinii lor nu respectă legea, dar, mai ales nu respectă regulile de bun simț.

Acesta este și motivul pentru care Poliția Locală Brașov a reactivat, în urmă cu două săptămâni Campania antifumat, care se va întinde pe parcursul lunii aprilie, informează Primăria Municipiului Braşov.

Brașov: O nouă amendă. Poliţia îi caută pe cei care fumează pe scările blocurilor. Ce amenzi se dau 1

În tot acest timp, pe lângă desfășurarea activităților curente sau în conformitate cu Planurile de măsuri și de acțiune dispuse de conducerea instituției, polițiștii locali din cele două zone de competență, vor sta de vorbă cu cetățenii pentru a le readuce aminte și de a-i sfătui să nu încalce legea antifumat și nici să nesocotească normele de conviețuire.

În plus, vor și aplica la avizierele imobilelor, afișe informative în care sunt reamintite locurile publice unde este interzis fumatul, dar și sancțiunile prevăzute de lege în caz de încălcare a acestor norme. Până acum, peste 150 de imobile au fost “vizitate” de polițiștii locali care au competențe în Tractorul și Bartolomeu.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate de la cetățenii de pe Aleea Constructorilor, însă acestea au vizat nu doar ansamblurile de locuințe, ci și unitățile de alimentație publică aflate sub jurisdicția birourilor din cartierele Tractorul și Bartolomeu. În reclamațiile venite de la brașoveni, aceștia se plângeau că unii dintre vecini stau pe casa scărilor și fumează, consumă alcool și tulbură liniștea locatarilor.

În urma verificărilor din teren, polițiștii locali au surprins un brașovean care fuma pe holul comun al imobilului, deranjându-și astfel vecinii. El a fost sancționat cu o sută de lei, conform Legii 15/2016.

Reamintim faptul că începând cu data de 17 martie 2016 fumatul este interzis în toate spațiile publice închise, inclusiv în baruri, discoteci și restaurante, precum și în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii.

Amenzile pentru persoanele care încalcă legea sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Previous Story

Brașov: Update 2. A apărut șoferul care a parcat în pasajul de la Hidro. Ce spune el dar ce zice și Poliția

Next Story

Brașov: Update. Doi turiști, decedați, observați din elicopter în munții Făgăraș