Brașov. Medicul Vasi Rădulescu: „Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții. Da, a fost bătut, e rău ce s-a întâmplat, dar nu trebuia ajutat. Eu, din punct de vedere medical, nu am văzut un om în sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat că…”

Last Updated on aprilie 5, 2018 Bătrânul bătut cu bestialitate și-a găsit un ajutor nesperat în persoana unui medic din București. Medicul este criticat de unii pentru că cel bătut nu este un sfânt, are câteva probleme și în opinia lor nu ar fi trebuit ajutat. Medicul le-a răspuns.

Pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu a scris: „Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții. Da, a fost bătut, e rău ce s-a întâmplat, dar nu trebuia ajutat.

Brașov. Medicul Vasi Rădulescu: „Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții. Da, a fost bătut, e rău ce s-a întâmplat, dar nu trebuia ajutat. Eu, din punct de vedere medical, nu am văzut un om în sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat că...” 1

Mi-a plăcut foarte mult articolul din Adevărul. E despre nepăsare, respingere, abandon. Poate că domnul D. avea probleme și consuma alcool, dar n-a stat nimeni să-l ajute în chestiunea asta. L-au dat afară. Nu luptăm, ci ne îndepărtăm.

Eu, din punct de vedere medical, nu am văzut un om în sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat că nu are afectare hepatică. Dar să zicem că era consumator de alcool. Se poate îndrepta, nu trebuie să ne sperie asta.

În material mai apar detalii despre posibile probleme psihice. Iarăși, fugim de asta ca arși. Suntem la pământ în acest segment. Să nu oferim ajutor specializat, ci să stigmatizăm repede, să fugim, să abandonăm.

Cele mai frumoase lupte în viață sunt cele date pentru alți oameni. Scuturați-vă puțin.
Nepăsarea ucide. Vedem pe cineva cu probleme, nu facem nimic. Abandonăm prea ușor.

Haideți să facem până la capăt. Fără frică. S-ar putea să iasă ceva tare frumos. Și e valabil de fiecare dată când lângă noi e cineva cu probleme.
Alcoolismul poate fi scos din ecuație cu suport adecvat. Afecțiunile psihice pot fi gestionate frumos de specialiști. Poate există cauzalitate între ele. Și de multe ori există.

Să punem lupa pe chestiunile acestea și să le reconsiderăm. E act de normalitate”.

V.

Previous Story

Brașov: Nebun?! Criminalul monstru și-a făcut selfie imediat după cele 3 crime

Next Story

Camelia Tabacu: „Aflu că bătrânul de la Brașov nu a terminat de încasat toată bătaia pe care o avea de primit. Azi l-a mai altoit un fost angajator, Jean Purice … Cică tataie e mare …”