Brașov: A murit dr. Antoniu Burducea. Onelia Pescaru: „Mi-a dat speranță cànd eram înspăimântată și m-a îndrumat când nu mai știam ce să fac să-i mai țin pe ai mei lângă mine, aici, pe pământ…A plecat întâi el, mai tânăr ca părinții mei… A plecat cu stetoscopul la gât, din cabinet … ”

Last Updated on aprilie 29, 2018 Vineri a murit dr. Antoniu Burducea, medic primar cardiolog.  30 de ani a profesat în Spitalul Județean Brașov, 27 de ani fiind șef de secție.

Pe Facebook, Onelia Pescaru: a scris: „Mi-a dat speranță cànd eram înspăimântată și m-a îndrumat când nu mai știam ce să fac să-i mai țin pe ai mei lângă mine, aici, pe pământ… Blând, jovial, deschis, profesionist.

Brașov: A murit dr. Antoniu Burducea. Onelia Pescaru: „Mi-a dat speranță cànd eram înspăimântată și m-a îndrumat când nu mai știam ce să fac să-i mai țin pe ai mei lângă mine, aici, pe pământ...A plecat întâi el, mai tânăr ca părinții mei... A plecat cu stetoscopul la gât, din cabinet ... ” 1
A plecat întâi el, mai tânăr ca părinții mei… A plecat cu stetoscopul la gât, din cabinetul în care își consulta încă pacienții, cu un scurt popas la Urgențe, în spitalul în care ani buni- 27, din 30 !!- a condus secția de Cardiologie …

Avea 75 de ani.
Dr. Antoniu (Toni) Burducea a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în 1968 și a lucrat ca medic secundar cardiolog la Spitalul Clinic Fundeni, Clinica de Cardiologie, în perioada 1974-1976. Din 1977 a profesat la Brașov ca medic specialist la Spitalul Județean, iar în 1992 a devenit medic primar. În perioada 1984-2008 a fost medic-șef Secție Cardiologie Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, iar în 2009-2010, medic primar coordonator al Compartimentului de terapie intensivă coronariană Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. În paralel, din 2000 a lucrat ca medic cardiolog la clinica Hiperdia Brașov.

A fost specialist cu competențe în urgențe medicină internă, recuperare în bolile cardiovasculare, aritmii cardiace, eco-cardiografie, scintigrafie (medicină nucleară) cardiacă. A avut peste 50 de teze științifice publicate, a fost membru al Societății Române de Cardiologie din 1975, participant la congresele Societății Europene de Cardiologie și la peste 60 de conferințe și simpozioane în cardiologie și cercetător în studii clinice de specialitate.

Bun rămas, Doctore Burducea, MULȚUMESC…. Brașov: A murit dr. Antoniu Burducea. Onelia Pescaru: „Mi-a dat speranță cànd eram înspăimântată și m-a îndrumat când nu mai știam ce să fac să-i mai țin pe ai mei lângă mine, aici, pe pământ...A plecat întâi el, mai tânăr ca părinții mei... A plecat cu stetoscopul la gât, din cabinet ... ” 2

Previous Story

„Foto *autostrada* Comarnic-Brașov la Predeal, ieșirea către Timișul de Sus .(Dacă vă uitați bine, veți vedea și un cort mic pe acolo, a lu’ unu’ șova, căci autostrada încă nu e gata 100%) Anul realizării fotografiei …”

Next Story

Foto Brașov. „Mi-au lovit masina in parcare pe trotuar si mi au rupt oglinda … Am gasit langa masina bucatele din oglinda lui, deci trebuie sa aiba si el oglinda din stanga rupta, am gasit si sigla masinii lui rupt pe jos. Masina este …”