Brașov. Radu Hossu, pe bicicletă: „Șoferii RATBv sunt și criminali și sinucigași… eu fiind în zona roților din spate ale autobuzului, pe banda 1. Am fost obligat să opresc de către nesimțit, dar am observat în oglinda lui retrovizoare că omu’ n-are nicio treabă, pentru că vorbea la telefon. Apropiindu-mă de geamul lui, am avut următorul dialog (furios)”:

Last Updated on aprilie 15, 2018 Un brașovean pe bicicletă a avut o experiență nefericită duminică, în Tractoru, cu un șofer de autobuz RATBV care vorbea la telefon.

Pe Facebook, Radu Hossu a scris: „Șoferii RATBv sunt și criminali și sinucigași.
Urcând pe 13 decembrie dinspre Coresi spre Faget, la parcul Tractorul, șoferul din poze s-a gândit să semnalizeze ieșirea din alveolă concomitent cu efectuarea manevrei, eu fiind în zona roților din spate ale autobuzului, pe banda 1.

Brașov. Radu Hossu, pe bicicletă: „Șoferii RATBv sunt și criminali și sinucigași... eu fiind în zona roților din spate ale autobuzului, pe banda 1. Am fost obligat să opresc de către nesimțit, dar am observat în oglinda lui retrovizoare că omu' n-are nicio treabă, pentru că vorbea la telefon. Apropiindu-mă de geamul lui, am avut următorul dialog (furios)”: 1

Am fost obligat să opresc de către nesimțit, dar am observat în oglinda lui retrovizoare că omu’ n-are nicio treabă, pentru că vorbea la telefon.

Apropiindu-mă de geamul lui, am avut următorul dialog (furios):

Eu: Băi, tu vorbești la telefon cu călători în autobuz?
Ratbv: Și ce treabă ai tu? E treaba ta?

Eu: Cum să nu fie treaba mea, băi ești nebun? Mi-ai tăiat și calea!
Ratbv: Ești obligat să-mi acorzi prioritate!

Eu: Nu sunt obligat. Cum să vorbești bă la telefon?
Ratbv: Nu-i treaba ta!

Îl facem pe acest șofer total iresponsabil un pic vedetă? Nu de alta, dar pe ăștia nu-i interesează regulile de circulație, responsabilitatea față de pasageri și nici respectul față de ceilalți șoferi. (Mai punem că-i doare fix în c…r de bicicliști?”

Previous Story

Paula Rusu: La Spitalul Clinic de Copii din Brașov secția de sterilizare ar putea fi muzeu. E nevoie de aproximativ 100 de mii de euro pentru aparate și un spațiu nou

Next Story

Gruia Hilochi: Din ciclul “Ce-ar fi putut fi Transilvania, ce-ar fi putut fi Braşovul”…Ne minunăm de faptul că a existat între 1892-1960 tren local Braşov – Săcele (echivalent al S-Bahn-ului modern), dar nu a fost numai atât…