Brașov: Mergi? Astăzi este “Marțea cu plăcinte” în Piața Unirii. „Marțea cu plăcinte este un vechi obicei, care a fost reluat în ultimii ani. In trecut, junii tineri urcau pe …”

Last Updated on aprilie 10, 2018 Astăzi, marți 10 aprilie, Grupul Junilor Tineri continuă obiceiurile din Săptămâna Luminată si vă invită la “Marțea cu plăcinte”, în Piața Unirii, la orele 17.00.

Pe Facebook, ComoaraScheienilor: „Marțea cu plăcinte este un vechi obicei, care a fost reluat în ultimii ani. In trecut, junii tineri urcau pe Coasta Prundului împreună cu familiile, unde, după ce jucau hora Junilor și aruncau pe rând buzdganul, se ospătau cu plăcinte cu brânză și cu fructe și beau din vinul oferit de vătaf.

Brașov: Mergi? Astăzi este "Marțea cu plăcinte" în Piața Unirii. „Marțea cu plăcinte este un vechi obicei, care a fost reluat în ultimii ani. In trecut, junii tineri urcau pe ...” 1

Acest obicei nu era o serbare câmpenească, ci mai curând o strângere de fonduri pentru ziua de „călări” din Duminica Tomii.

Astfel, de la ora 17.00, Junii Tineri se vor aduna în Piața Unirii și vor juca hora, apoi vor împărţi plăcinte (contra unei donații pentru grup), după care urca pe Coastă împreună cu muzicanții, pentru a juca iar hora junilor și a arunca buzduganul sus la Crucea de pe Coastă. Junii Tineri vor împărţi acolo plăcintele rămase, împreună cu vătaful”.

Previous Story

Autobuze la Brașov ca la Cluj sau ca la București? Nemțești sau turcești? Mercedes sau Otokar?

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Și asta vă sună a critică? După ce am ironizat cu amărăciune ritmul „înnoirii” în unele spitale de stat (mult prea lent după orice standarde), m-am trezit că îmi reproșează „un coleg”: Ce faci, domne, îți …”