Brașov: S-a aprobat. 1 apartament, 2 locuri de parcare. Se rezolvă problema parcărilor din oraș?

Last Updated on martie 23, 2018 În urma unei hotărâri adoptate de Consiliul Local, dezvoltatorii imobiliari care vor demara noi proiecte la Braşov sunt obligaţi să amenajeze câte două locuri de parcare pentru fiecare locuinţă pe care o construiesc.

Unitatea locativă nou construită pentru care se aplică această regulă a amenajării de parcări este: locuinţa unifamilială cu acces şi lot propriu (casă), apartamentul din locuinţele semicolective cu acces propriu şi lot folosit în comun, apartamentul din locuinţele colective cu acces şi lot folosit în comun, informează bzb.ro

Brașov: S-a aprobat. 1 apartament, 2 locuri de parcare. Se rezolvă problema parcărilor din oraș? 1

Prevederea nu se aplică însă în cazul construcţiilor pentru care au fost deja aprobate documentaţiile de urbanism zonale (PUZ) sau documentaţiile de urbanism de detaliu (PUD), a căror proiectare şi procedură de autorizare sunt în curs de derulare, ci doar pentru ansamblurile noi, care nu au încă aceste documentaţii aprobate.

În vederea punerii în aplicare a acestei hotărâri este necesar ca aceasta să obţină şi viza de legalitate din partea Prefecturii Braşov.

Un motiv pentru care a fost pregătit acest proiect ţine de trendul ascendent în ceea ce priveşte numărul de maşini raportat la numărul de locuitori.

„Pentru anii 2020 – 2025 – 2030 se prevede că numărul de vehicule deţinute, este posibil să se dubleze, dacă rata curentă a acestui număr se menţine, ajungându-se astfel de la 245 de vehicule la 1.000 de locuitori în anul 2014 la 334 de vehicule la 1.000 de locuitori în anul 2020”, se arată în proiectul de hotărâre.

Previous Story

Brașov: Update. Membru al mișcării „Suveranilor” evaluat de psihiatri: „Nu aveam nevoie de permisiunea cuiva să merg cu maşina pe drum. Că eu doar mă deplasez cu maşina, nu o conduc. Dacă e lucrul meu, ce fac? Îl înscriu la voi şi …”

Next Story

Brașov: Reacție RATBV despre întârzierile autobuzelor de vineri. Andreea Hirlavu Oprea: „ Domnule director de la RAT, șoferii dvs stau baricadati în cabina, la căldurică și cu țigara în mână, dar în autobuz îți îngheață picioarele….”