Brașov: RATBV și-a deschis pagină de Facebook de sugestii și reclamații. În cât timp o va închide după numeroasele sesizări? Iar

Last Updated on martie 6, 2018 Conducerea RATBV și-a deschis o pagină de Facebook nouă pentru a ține legătura cu brașovenii. Data trecută legătura a durat foarte puțin, RAT închizând pagina de Facebook în urma valului uriaș de reclamații.

Compania ne-a informat: Utilizatorii tuturor tipurilor de servicii oferite de RATBV S.A. au de astăzi din nou posibilitatea de a se informa cu privire la activitatea societăţii, de a face sugestii ori de a sesiza unele probleme prin intermediul paginii oficiale de socializare de Facebook:
https://www.facebook.com/RATBV-SA-150501902285918/

Brașov: RATBV și-a deschis pagină de Facebook de sugestii și reclamații. În cât timp o va închide după numeroasele sesizări? Iar 1

RATBV S.A. îşi propune prin acest demers să fie mai aproape de clienţii săi, de a le oferi informaţii într-un timp cât mai scurt şi de a primi într-un mod cât mai eficient reacţii cu privire la calitatea serviciilor oferite.

Pe pagina oficială de Facebook a societăţii vor putea fi găsite informaţii cu privire la sistemul de transport public de călători din municipiul Braşov, la modificările ce survin în configurarea reţelei de transport şi a graficelor de circulaţie a mijloacelor de transport în comun. Nu în ultimul, ne propunem să promovăm serviciile oferite de societatea noastră, cel mai important fiind cel de transport public de călători.

Demn de menţionat este faptul că redeschiderea paginii oficiale de Facebook a RATBV S.A. este una dintre măsurile propuse de Consiliul de Administraţie al societăţii, prin „Planul de Administrare”, document aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor şi care proiectează o politică nouă a societăţii inclusiv în domeniul comunicării.

De la începutul acestei săptămâni în 36 de puncte de vânzare a titlurilor de călătorie (bilete şi abonamente) puse în vânzare de RATBV S.A. se poate plăti şi cu cardul. Lista cu locaţiile celor 36 de puncte de vânzare poate fi consultată accesând secţiunea
„Tarife/Retea distributie bilete şi abonamente” de pe site-ul www.ratbv.ro.

Trebuie precizat faptul că în perioada imediat următoare vor fi dotate cu sisteme de plată cu cardul bancar alte 10 puncte de vânzare, locaţiile acestora putând fi identificate pe site-ul societăţii, în secţiunea menţionată. Aceste 36 de puncte de vânzare în care se pot face plăţi prin intermediul cardului bancar se adaugă celor 30 de locaţii din oraş în care sunt amplasate automate de vânzare a titlurilor de călătorie şi în care este oferită şi această facilitate a plăţii cu cardul.

Previous Story

Medicul Dan Grigorescu: „E clar că Brașovul nu are nicio șansă, cât timp prioritățile se stabilesc în raport de nivelul funcției în partid”, reacție după ce Gabriela Firea se plânge că este sabotată de Guvernul PSD

Next Story

Brașov: Primele reclamații pe noua pagină de Facebook a RATBV: Autobuzele nu respecta orarul si sunt mizerabile – focare de infectie! Soferii conduc de parca ar duce saci de cartofi! Controlorii…”