Brașov: Pasaj la „Trei alimentare”? Primăria vrea să construiască 3 pasaje pentru intersecțiile „sufocate”

Last Updated on martie 12, 2018 Primăria Brașov a realizat că sensurile giratorii nu mai sunt suficiente în unele intersecții „sufocate” astfel că începe licitația pentru studii privind reamenajarea a 6 intersecţii. Pentru 3 intersecții se iau în considerare realizarea unor pasaje, subterane sau supraterane.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, pentru trei dintre intersecţii, respectiv Calea Bucureşti – str. Toamnei – str. Zizinului (la „Trei alimentare”), cea de la strada De Mijloc – str. Stadionului – str. Buzeşti (la calea ferată Braşov – Sibiu) – – şi cea de la Biserica Sf. Bartolomeu (str. Lungă – str. Stadionului – Calea Făgăraş) vor fi elaborate cel puţin două scenarii, dintre care unul va viza realizarea unui pasaj subteran sau suprateran, informează bzb.ro.

Brașov: Pasaj la „Trei alimentare”? Primăria vrea să construiască 3 pasaje pentru intersecțiile „sufocate” 1

În prezent, la intersecţia de la Biserica Sf. Bartolomeu şi la cea de la „Trei alimentare” sunt amenajate sensuri giratorii, dar nici acestea nu mai fac faţă la orele de vârf. Ba mai mult, la intersecţia Calea Bucureşti – str. Toamnei – str. Zizinului au fost instalate şi semafoare, iar la orele de vârf, traficul este dirijat cu ajutorul agenţilor de poliţie.

Pentru celelalte trei intersecţii, respectiv zona parcării „Căprioara” din Poiana Braşov, str. Carpaţilor – Bulevardul Muncii şi str. Zorilor – Str. Carpaţilor se vor lua în calcul variante mai puţin complicate din punct de vedere tehnic, inclusiv realizarea unor sensuri giratorii.

Sorin Toarcea a mai spus că după ce vor fi alese soluţiile de amenajare a celor şase intersecţii, se vor elabora studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice, astfel că lucrările propriu-zise nu vor începe prea curând.

Pentru zona Tractorul, Primăria are în vedere lărgirea străzii 13 Decembrie.

Viceprimarul Barabas Laszlo a reamintit de proiectul privind lărgirea acestei artere de la pasajul Făget până în zona Complexului comercial Coresi, dar a anunţat şi faptul că într-o etapă viitoare se ia în calcul chiar şi realizarea unei extinderi sub pasajul de cale ferată de pe strada 13 Decembrie (de la Făget).

Mai exact, potrivit reprezentantului municipalităţii braşovene, în primă fază, pe strada 13 Decembrie se va amenaja încă o bandă, de la pasajul CFR până la intersecţia cu strada Henri Coandă, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Tractorul.

În următoarea etapă, ar urma ca artera să fie lărgită şi pe sub pasaj, fiind deja în analiză o soluţie tehnică, respectiv realizarea unui „tunel” după pilonul de la malul dinspre Gara CFR Braşov.

Previous Story

Brașov. Gabi Buhus: „Dupa multa documentare si 10 zile de lucru, TBV prezinta planul preliminar al noului depou de tramvaie din Brasov. Pentru proiect este folosit terenul pe care …”

Next Story

Brașov: RATBV, reclamații pestre reclamații pe noua pagină de Facebook. „Ajung in statie la Onix la ora 9:45 sensu catre Centru unde astept linia …”