Brașov: ATENȚIE Probleme cu apa potabilă. Cartierele afectate

Last Updated on martie 14, 2018
Compania Apa anunță că miercuri, din cauza precipitațiilor abundente, apa în unele zone nu va limpede, crescând turbiditatea (opacitatea sau lipsa de transparență a apei, sau a altui lichid, provocată de particule foarte fine) mult peste valorile obișnuite.
În unele zone din oraș alimentarea cu apă va fi insuficientă. Probleme vor fi în Sacele, Racadau (partial), Timis-Triaj, Centru, Centrul Civic, Astra si Schei.

COMPANIA APA BRASOV: COMUNICAT
„Ca urmare a codului rosu de inundatii sau inregistrat cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Tarlung, fapt ce a impus golirea controlata a lacului de acumulare care asigura sursa principala de apa a municipiilor Brasov si Sacele. Aceasta a condus la cresterea turbiditatii ( opacitatea sau lipsa de transparență a apei, sau a altui lichid, provocată de particule foarte fine) mult peste valorile obisnuite.
Brașov: ATENȚIE Probleme cu apa potabilă. Cartierele afectate 1

Pentru asigurea unui regim de continuitate in procesul de furnizare a apei potabile catre populatie, Compania Apa Brasov a fost nevoita sa efectueze o serie de manevre pentru a cupla reteaua publica de distributie la sursele alternative existente pentru astfel de situatii. Astfel, pentru completarea necesarului de apa au fost activate sursele subterane aflate in zona Harman- Prejmer- Sanpetru ce pot asigura apa potabila prin pompare din puturile de mare adancime.

Precizam ca ne confruntam cu un fenomen ce nu a putut fi evitat si pentru intrarea in normalitate vom fi nevoiti sa facem in continuare o serie de manevre in reteaua publica de distributie.
Cu toate acestea, este posibil ca in anumite zone, alimentarea cu apa sa fie insuficienta sau sa aiba o turbiditate mai mare.

Zonele mai afectate sunt: Sacele, Racadau (partial), Timis-Triaj, Centru, Centrul Civic, Astra si Schei.
Estimam ca situatia sa revina treptat la normalitate in urmatoarea perioda.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati site-ul www.apabrasov.ro unde va vom tine la curent cu evolutia situatiei.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si multumim tuturor utilizatorilor afectati pentru intelegere”.

Previous Story

Foto Brașov: Scheiul inundat! Ce spune Primăria. Vali Roman: „Ceea ce s-a intamplat astazi in Schei in urma ploii este dovada clara ca toti suntem afectati de constructiile de pe toate dealurile Scheiului..”

Next Story

Gara Brașov vs Gara Ploiești. Vlad Barză: „De vreo 10 ani calc aproape zilnic in gara Ploiesti Vest si nu e chiar un loc elegant. Insa de la un timp …”