Brașov. Val Călătorul din București: „După ce mi-am lăsat turiștii în Piața Sfatului …. m-am așezat pe-o banca, lângă poștă, să mănânc …. trece pe lângă mine un om al străzii, uitându-se lung la punga …”

Last Updated on martie 8, 2018 Un bucureștean a povesttit pe Facebook o întâmplare ce l-a marcat în Brașov.

Pe Facebook, Val Călătorul a scris: „Sunt obosit și am de făcut cale întoarsă la București, dar vreau sa vă spun o istorioară proaspătă, cât nu s-a răcit. După ce mi-am lăsat turiștii în Piața Sfatului, în Brașov, am mers la MC. Zic, să-mi iau niște hamburgeri și să-mi potolesc foamea înainte de drum.

Brașov. Val Călătorul din București: „După ce mi-am lăsat turiștii în Piața Sfatului .... m-am așezat pe-o banca, lângă poștă, să mănânc .... trece pe lângă mine un om al străzii, uitându-se lung la punga ...” 1

Mi-am am luat la pachet și m-am așezat pe-o banca, lângă poștă, să mănânc. Cât timp mâncăm și vorbeam la telefon (c-așa am învățat, nu mai știu de unde, să fac două lucruri concomitent și nici pe unul bine), trece pe lângă mine un om al străzii, uitându-se lung la punga de MC.

Eu vorbind la telefon, mă gândesc în mintea mea (deja făceam trei lucruri – mâncăm, vorbeam și gândeam Brașov. Val Călătorul din București: „După ce mi-am lăsat turiștii în Piața Sfatului .... m-am așezat pe-o banca, lângă poștă, să mănânc .... trece pe lângă mine un om al străzii, uitându-se lung la punga ...” 2 ), cred ca-i flămănd omul. Dar ultimul hamburger îl terminam deja.

Mă gândisem să-l ajung și să-mi i propun să-i cumpăr ceva de mâncare (eu nu le dau bani, dar le cumpăr de mâncare). Îl ajung, lângă un tomberon, în care scotocea. Urmează așa un dialog:

– Vă este foame? Vreți să vă iau ceva de mâncare?
– (cu un zâmbet până la urechi, arătându-mi toate cele trei cioturi de dinți care i-au rămas în gură) Nu, nu-mi e foame. Credeți că eu fac foamea pe strada? Nu, MULȚUMESC! Nu trebuie să-mi luați nimic.

Eu de mâncare îmi găsesc, iar de băut, beau doar cafea și sucuri. Alcool nu consum. Am avut un atac cerebral. De asta am ajuns pe stradă. Dar în rest Slavă Domnului, am ajuns la 63 de ani.
Și mi le-a înșirat pe toate cu un zâmbet și cu o blândețe de nedescris. Bani n-a vrut să ia.

M-am încărcat de la el, cu o energie pozitivă și cu o dorință de viață și- mi vine să le zâmbesc tuturor Brașov. Val Călătorul din București: „După ce mi-am lăsat turiștii în Piața Sfatului .... m-am așezat pe-o banca, lângă poștă, să mănânc .... trece pe lângă mine un om al străzii, uitându-se lung la punga ...” 3

Previous Story

Brașov: Tânără agresată sexual în plină zi, în centrul orașului: A strâns-o în braţe şi a atins-o în …

Next Story

Video Brașov: „M-au vizitat niște americani la Bran. Prima lor întrebare a fost: de câte ore s-a terminat războiul în zonă? Am încercat să le explic că Bran…Dracula…”