Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori?

Last Updated on februarie 13, 2018 Autoritățile locale au demarat o procedură de achiziționare a 105 autobuze noi, mai puțin poluante. Acestea vor fi cumpărate de la un singur furnizor şi vor costa 114 milioane de lei. Ce autobuze ai dori să circule prin oraș? Mercedes, Solaris sau tot de la firma din Belarus, cum are acum RATBV?

24 de firme s-au arătat interesate şi au cumpărat caietul de sarcini, informează adevarul.ro

Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori? 1

(Citaro Mercedes)

Cele 105 autobuze ce vor fi cumpărate au cu motorizare diesel EURO 6 – faza C (cel mai puţin poluante). Au podea joasă, foarte uşor accesibile tuturor categoriilor de călători, inslusiv persoanelor cu dizabilităţi.

Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori? 2

(Soaris, Polonia. Astfel de autobuze circulă la Cluj de anul trecut)

Vor fi achiziţionate trei variante de autobuze: 30 autobuze de 10 metri lungime, 40 de autobuze de 12 metri lungime şi 35 de autobuze articulate de 18 metri lungime.

Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori? 3

(Maz Belarus, așa cum circulă acum)

„24 de firme, în marea lor majoritate producători sau comercianţi de mijloace de transport în comun, au descărcat în ultimele zile documentaţia postată pe site-ul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) referitoare la achiziţia de autobuze pe care RATBV S.A. este în curs să o realizeze. Achiziţia celor 105 autobuze, în valoare totală estimată de 114 milioane de lei, va fi realizată prin intermediul portalului electronic de specialitate al BERD, acolo unde poate fi consultat şi caietul de sarcini al achiziţiei, documentaţie realizată de RATBV S.A. şi aprobată de specialiştii instituţiei bancare.

Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori? 4

(Euro Bus Diamond, produs în România, în Ilfov)

Foto Brașov: 24 de firme vor să vândă autobuze către RATBV. Ce autobuze ai dori? 5

(Autobuz produs la Roman Brașov)

Achiziţia se va realiza într-un singur lot, de la un singur furnizor, acesta lucru urmând a se întâmpla în vederea omogenizării flotei de transport public de călători şi, implicit, pentru a reduce viitoarele costuri de mentenanţă a parcului auto“, a declarat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt al RATBV SA.

Previous Story

Brașov: Dan Negru: „TVR reia anul asta “Cerbul de Aur” pentru ca in 2018 se împlinesc 50 de ani de la debutul festivalului. Așa cum …”

Next Story

Brașov: S-a stabilit data pentru prima ediție a Noise Festival. „Ce aduce diferit? NIMIC! Este diferit prin simplul fapt că ne dorim să se întâmple în Brașov.”