Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității … m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ….”

Last Updated on februarie 3, 2018 Vineri a fost inaugurat vechiul corp al Maternității, modernizat printr-un proiect derulat de Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții. Consiliul Județean s-a ocupat de partea de mobilier și aparatură.

Pe Facebook, Camelia Vlad ascris: „Astăzi am vizitat corpul modernizat al Maternității Brașov. Am fost foarte încântată de tot ce am văzut. Să tot naști în astfel de condiții! Dar m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi.

Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 1

Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI de cele care le-au dat viață, că mame nu le pot numi. Pe unul l-am ținut puțin în brațe, dar el o căuta mereu din priviri pe asistentă, pe care cu siguranță o percepe ca pe o mamă.

Dacă aș știi că cea care l-a născut ar citi aceste rânduri, i-aș spune doar atât: femeie, habar n-ai la ce ai renunțat cu atâta ușurință! Ai ratat un sentiment unic, cel matern. În plus, acest mic om te va iubi toată viața lui, necondiționat. Nu asta îți dorești?”

Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 2 Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 3 Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 4 Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 5 Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 6 Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității ... m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ....” 7

De acum înainte, pacientele au la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească;

aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: „Teroare la Selgros!” Taxi lovit violent de un BMW. O persoană încarcerată

Next Story

Brașov: La permise auto se stă la coadă de la 11 noaptea