Brașov: La permise auto se stă la coadă de la 11 noaptea

Last Updated on februarie 3, 2018 Situație critică la permise auto Brașov acolo unde se stă la coadă și de la 11 noaptea. Asta din cauză că din 15 examinatori, la Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări mai lucrează acum doar cu doi.

Cele două persoane pot examina maximum 70 de absolvenţi ai şcolii de şoferi pe zi iar numărul de solicitări este mai mult decât dublu, în fiecare zi. În plus, nivelul scăzut de profesionalism al instructorilor auto şi lipsa de interes a celor care urmează cursurile şcolilor de şoferi fac ca foarte mulţi candidaţi să se prezinte la examen de mai multe ori până reuşesc să intre în posesia mult doritului permis, scrie stiri.rttbrasov.ro

Brașov: La permise auto se stă la coadă de la 11 noaptea 1

„Există în acest moment un memorandum privind încadrarea funcţiilor vacante de la Ministerul Afacerilor Interne. Ne încadrăm şi noi în condiţiile impuse, astfel încât posturile existente vacante la nivelul serviciului sunt deja în procedură de ocupare”, a precizat astăzi Oriana Albert, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Braşov.

La sfârşitul anului trecut, programările pentru examen în vederea obţinerii permisului ajunseseră să se facă peste mai multe luni de zile distanţă. Cu eforturi, angajatii serviciului au reusit să reducă această perioadă la ceva mai mult de o lună.

„Nu ne mai permite! Uite, după doamna nu mai lasă pe nimeni. A zis că ea e ultima şi, uite, mai e timp până să ajungem şi noi şi nu ne permite. Un domn face regula acolo, cum vrea el”, spune o persoană de la coadă.

„Se stă de dimineaţa de la 8 sau de la 4. Din unele zone vin de la 4 dimineaţa să stea la rând, la coadă, să prindă un bon de ordine”, povesteşte un domn. „La permise, preschimbarea permisului, trebuie să vii la 11 noaptea ca să prinzi bonuri. Aici, în sală, te lasă la 8:30, la ora 9:00 vii şi nu găseşti niciun bon. Vi se pare normal? Mai avem puţin şi punem sticlele din copilărie”, se plânge altcineva.

O situaţie asemănătoare a existat şi la înmatriculările auto, însă aici lucrurile s-au clarificat şi acum se rezolvă zilnic între 150 şi 200 de solicitări pe zi. Situaţia se va îmbunătăţi considerabil după ce vor fi angajate încă 5 persoane, dintre care 3 la examinări în vederea obţinerii permisului de conducere.

Previous Story

Brașov: „Am vizitat corpul modernizat al Maternității … m-a încercat și un sentiment de profundă tristețe când am intrat într-un salon cu bebeluși speciali, șapte la număr azi. Erau sănătoși, frumoși, vioi și veseli uneori. Spun că sunt speciali doar pentru că sunt ABANDONAȚI ….”

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea pârtiilor, sâmbătă, 3 februarie. Sunt 6 grade celsius și este înnorat