Brașov: Uniunea Junilor organizează la Casa Junilor un atelier dedicat zilei de Dragobete dar și Mărțișorului. Românii sărbătoresc Luna iubirii începând cu 24 februarie și până la sfârșitul primei decade a lunii martie”

Last Updated on februarie 7, 2018 Uniunea Junilor Brașov având ca partener „Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” și „Lidia creează” vă invită la un atelier dedicat zilei de Dragobete dar și Mărțișorului

Pe Facebook, Casa Junilor a scris: „Românii sărbătoresc Luna iubirii începând cu 24 februarie și până la sfârșitul primei decade a lunii martie. Uniunea Junilor, având ca partener „Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” și „Lidia creează” organizează la Casa Junilor un atelier dedicat zilei de Dragobete dar și Mărțișorului, joi, 15 februarie, între orele 18.00 si 20.00.

Brașov: Uniunea Junilor organizează la Casa Junilor un atelier dedicat zilei de Dragobete dar și Mărțișorului. Românii sărbătoresc Luna iubirii începând cu 24 februarie și până la sfârșitul primei decade a lunii martie” 1

(foto: Casa Junilor)
Atelierul nostru este o provocare și o invitație de a descoperi simbolurile tradiționale românești, prin realizarea unei brățări cu un motiv preluat de pe o cămașă de june din Șcheii Brașovului.

La acest atelier vă propunem două tipuri de brățară:
⌘ brățară cusută (în limita a 14 locuri)
⌘ brățară țesută din mărgele de nisip (în limita a 6 locuri).

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani.
Taxa de participare: 35 lei, include toate materialele și accesoriile necesare realizării brățării, inclusiv modelul de cusut, în format tipărit.

Indiferent de varianta pe care alegeți să o realizați la atelierul nostru (cusută sau țesută), veți primi din partea noastră atât modelul roșu pe fond alb cât și cel alb pe fond roșu dintre care, pe unul veți lucra la atelier, iar pe celălalt, acasă.
___________________________________________
✒️INSCRIERI: prin mesaj cu titlul „Înscriere atelier brățară cusută” sau „Înscriere atelier brățară țesută” pe adresa antonelalungu@yahoo.com, care să conțină numele dumneavostră și numărul de telefon. Veți primi un mesaj de confirmare a participării.

⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘
Până în februarie 2016, Dragobete nu avea un simbol asociat. Pe 15 februarie 2016, în urma a peste 20.000 de voturi, printr-o campanie de promovare a valorilor românești, simbolul ales pentru Dragobete a fost Uniunea, care trimite către ritualul păsărilor care, în acea zi, își căutau și
găseau perechea pe viață. Ele erau primele care, odată cu dezmorțirea naturii și apariția unui nou anotimp de primăvară, dădeau tonul întregului ritual de trezire la viață, prin iubire (sursa: ro.wikipedia.org/).

Atunci când oferi sau primești o brățară înseamnă uniune și dorința ca relația să evolueze.
Foma brățării fiind cerc, oamenii purtau brățări pentru a fi protejați de ghinion.
Cercul (și implicit brățara) mai înseamna armonie între trup și suflet, legătura cu divinitatea, legătura între cel ce oferă și cea ce primește. Cercul este simbolul divinității, al soarelui, perfecțiunea și echilibrul (sursa: cufarulcudichiseli.ro/).

Previous Story

Aeroportul Brașov: 6 milioane de euro de la Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe. „Din păcate guvernanții de acum nu au sprijinit acest demers, deci am rămas singuri. Rezolvarea acestei probleme cade astfel în responsabilitatea noastră a tuturor și în primul rând a județului Brașov, dar și a noastră”

Next Story

(Foto) Bea şi Sandra. Grădina Zoologică Braşov a adus în aceste zile două femele de cămilă bactriană albe de la Circul Globus Bucureşti.