Brașov: Mergi la Fărşang? O sărbătoare a măştilor

Last Updated on februarie 15, 2018 Consiliul Judetean Brasov și Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul centrul Cultural „Reduta” Braşov vă invită sâmbătă, 17 februarie 2018, începând cu ora 13:00, la Apaţa, la Fărşang (carnaval).

Fărşangul este un obicei tradiţional al comunităţii maghiare împrumutat de la saşii transilvăneni, originea sa regăsindu-se cu peste două secole în urmă.

Brașov: Mergi la Fărşang? O sărbătoare a măştilor 1 Brașov: Mergi la Fărşang? O sărbătoare a măştilor 2 Brașov: Mergi la Fărşang? O sărbătoare a măştilor 3

Este o sărbătoare a măştilor ce înfăţişează o realitate în care firescul şi normalitatea se anulează, făcând loc exagerărilor şi grotescului.

Ziua când grupurile de mascaţi străbat uliţele satului devine un timp al haosului, în care toate regulile sunt încălcate, înainte ca perioada postului să înceapă. Alaiul de tineri mascaţi străbate satul, adunând ouă şi bani drept răsplată pentru alungarea iernii şi a spiritelor rele.

Obiceiul se încheie cu Balul Fărşangului, care va avea loc începând cu ora 20:00.

Previous Story

Brașov. Mergi? Cartea Recordurilor pentru cel mai mare lanț de oameni care citesc. Cererea a fost acceptată. Se va citi un paragraf personalizat din Declarația de Unire de la Alba Iulia

Next Story

Brașov: Medicul Dan Grigorescu: Spitalul Regional Cluj versus Noul Spital Clinic (Regional) de Urgență al Brașovului … Ce-ar mai fi de spus?”