Brașov: Măsuri de securitate pentru școli. Curtea şcolii va fi în direct la Poliţie şi Jandarmerie

Last Updated on februarie 12, 2018 Primăria Brașov va instala în acest  an sisteme de supraveghere în școlile din oraș. Acestea vor fi conectate la instituţiile care pot asigura securitatea elevilor şi profesorilor.

Bugetul pe anul 2018 prevede implementarea unui proiect care să crească siguranţa în unităţile de învăţământ şi în zona acestora, informează stiri.rttbrasov.ro.

Brașov: Măsuri de securitate pentru școli. Curtea şcolii va fi în direct la Poliţie şi Jandarmerie 1

„Unităţile de învăţământ vor implementa acest proiect, cu dotările necesare, atât pe zona interioară, mă refer la unităţile de învăţământ, cât şi ce înseamnă zona perimetrală a fiecărei unităţi de învăţământ din municipiul Braşov.

Odată implementat acest proiect, după aceea vom face o corelare a bazelor de date cu instituţiile care sunt de profil, mă refer aici la Poliţia Locală, Poliţia Municipiului Braşov sau Jandarmeria, care, odată interconectate aceste date, vor putea să gestioneze situaţia pe fiecare unitate de învăţământ în timp real”, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe lângă investiţia în siguranţă, la proiectul de buget al Braşovului dezbătut joi au mai fost prezentate şi investiţiile care vor avea loc în infrastructură. Astfel, se vor rezolva problemele legate de sistemele de încălzire la şcolile unde mai există deficienţe din acest punct de vedere, se vor construi săli de sport la câteva şcoli care nu beneficiază de această facilitate şi vor fi reabilitate câteva corpuri de clădire sau chiar şcoli întregi acolo unde este nevoie.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Exclusă din proiect, Primăria Brașov vrea să investească în finalizarea construcției. Ar trebui lăsată de Consiliul Județean?

Next Story

(Foto) Poiana Brașov: Starea Pârtiilor, luni 12 februarie. Sunt -2 grade Celsius și este înnorat