Brașov: al treilea deces din cauza gripei

Last Updated on februarie 27, 2018 Medicii anunță că o a treia persoană a murit la Brașov din cauza gripei. El avea și alte afecțiuni și s-a vaccinat prea târziu.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani care fusese internat cu simptome de gripă, la Spitalul de Boli Infecţioase, a murit în 24 februarie. Este al treilea deces la Braşov, după o femeie de 55 de ani, care a murit bolnavă de gripă de tip A H1, şi o altă femeie, în vârstă de 60 de ani, care contractase o gripă de tip B, informează RTT Brașov.
Brașov: al treilea deces din cauza gripei 1

Virus gripal de tip B

În cazul bărbatului de 66 de ani a fost confirmată prezenţa virusului gripal de tip B, inclusiv prin probele trimise la Institutul Cantacuzino. Bărbatul avea şi alte afecţiuni şi primise vaccin antigripal. A fost însă prea târziu, pentru că organismul nu a mai avut timp să-şi formeze imunitatea.

„Din păcate, tocmai a fost confirmat al treilea caz de deces prin gripă. Este vorba de un bărbat de 66 de ani, cu condiţii medicale preexistente, care prezenta gripă de tip B. A fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a şi decedat”, a explicat astăzi dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov.

Număr record de cazuri de gripă

Gripa dă în continuare bătăi de cap la Braşov, unde s-a înregistrat un nou record de cazuri prezentate la medic cu această boală.

„Săptămâna trecută am avut un număr de 184 de cazuri de gripă confirmate pe criterii clinice şi dintre acestea, 29 de persoane au necesitat internare”, a mai precizat dr. Claudia Bularca. Specialiştii vă reamintesc că pentru a vă proteja de gripă este necesar să aveţi grijă să vă îmbrăcaţi corespunzător, să vă hidrataţi, să mâncaţi fructe şi legume, iar la primul semn de boală, să mergeţi la medic, pentru a vă fi prescris un tratament adecvat. Dacă deja sunteţi bolnavi şi urmaţi un tratament, sunteţi sfătuiţi să staţi acasă.

Previous Story

(Foto) „Așa se deszăpezește la Brașov”. 3 utilaje de deszăpezire în „linie”

Next Story

Accident Brașov: „Pe Griviței, un BMW a călcat un pieton si a intrat pe contrasens în altă mașină …”