Aeroportul Brașov: 6 milioane de euro de la Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe. „Din păcate guvernanții de acum nu au sprijinit acest demers, deci am rămas singuri. Rezolvarea acestei probleme cade astfel în responsabilitatea noastră a tuturor și în primul rând a județului Brașov, dar și a noastră”

Last Updated on februarie 7, 2018 Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat marți că instituția pe care o conduce și Primăria Sfântu Gheorghe vor da 6 milioane de euro pentru Aeroportul Brașov. Adrian Veștea a spus că va primi banii doar cu acordul Comisiei Europene.

„În cadrul ADR am făcut tot posibilul ca acest plan comun, regional și de interes major, să fie și o problemă de interes național, dar din păcate guvernanții de acum nu au sprijinit acest demers, deci am rămas singuri. Rezolvarea acestei probleme cade astfel în responsabilitatea noastră a tuturor și în primul rând a județului Brașov, dar și a noastră”, a spus marți Tamás Sándor.

Aeroportul Brașov: 6 milioane de euro de la Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe. „Din păcate guvernanții de acum nu au sprijinit acest demers, deci am rămas singuri. Rezolvarea acestei probleme cade astfel în responsabilitatea noastră a tuturor și în primul rând a județului Brașov, dar și a noastră” 1

Acesta a întărit astfel promisiunea făcută în anii trecuți de reprezentanții Consiliului Județean Covasna cei ai Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, de a contribui cu câte 3 milioane de euro la construirea aeroportului, informează Covasna Media.

„La sfârșit, când se finalizează lucrarea și mai lipsesc 6 milioane de euro, cele două unități administrativ teritoriale vor sprijini acest proiect de interes regional”, a spus Tamás Sándor, care a amintit cu acest prilej și faptul că anul trecut s-a finalizat reabilitarea drumului județean care leagă localitățile Sfântu Gheorghe – Ilieni – Brașov, o rută de acces către viitorul aeroport.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, a precizat de asemenea că lucrările la Aeroportul Ghimbav sunt în derulare și că are în vedere contractarea unui împrumut pentru a grăbi realizarea acestui proiect.

„Anul trecut a fost un an în care am făcut foarte multe documentații, importante pentru continuarea aeroportului. Dacă în anul 2016 am obținut suprafața de teren și am avut o situație juridică certă, am refăcut studiul de fezabilitate, am aprobat noi indicatori economici, anul trecut am început planul de urbanism zonal.

De asemenea, am început partea de proiectare pentru ceea ce înseamnă o etapă pe care am putut să o bugetăm anul trecut, în valoare de 10 milioane de euro, din bugetul propriu al Consiliului Județean Brașov. (…) Suntem în faza în care de această dată evaluăm ofertele. Avem șase participanți la această etapă. (…)

Ceea ce trebuie știut este faptul că în ședința de săptămâna trecută, fiindcă vrem să grăbim realizarea acestui obiectiv, adică să nu rămână doar la nivel de discuție și să îl folosim doar în campania electorală, am luat decizia de a începe proiectarea și execuția. În acest sens am început demersurile pentru obținerea unui credit care va sprijini aceste proiecte pe care le avem în derulare. (…)

Eu vă asigur că în momentul în care vom avea posibilitatea, fiindcă vom face o notificare către Comisia Europeană, în așa fel încât contribuțiile atât ale municipiului Brașov, cât și ale județului Covasna și cele ale municipiului Sfântu Gheorghe, care și-au manifestat intenția de a intra în acest proiect, în momentul în care ne vor permite cei de la Consiliul Concurenței, vom face în așa fel încât să îi avem ca și parteneri, pentru că, până la urmă, trebuie să se înțeleagă că Aeroportul de la Ghimbav este un proiect regional, care ne va ajuta pe toți în dezvoltarea economică”, a declarat marți președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Pentru a sublinia nevoia construirii aeroportului din județul Brașov, reprezentanții Agenției de Dezvoltare a Regiunii (ADR) Centru au prezentat date care arată că numărul de pasageri ai curselor aeriene sunt în continuă creștere în România. Dacă în 2015, peste 13 milioane de pasageri au călătorit cu avionul, în 2016 numărul acestora a crescut cu peste 20%. Creșterea s-a menținut și în 2017, când peste 20 de milioane de pasageri au utilizat transportul aerian din România.

Previous Story

Poiana Brașov: Copil pierdut de grup pe care l-au gasit plângând langa refugiul salvamont din Cristianu Mare. Salvamont Poiana Brașov: Fiti atenti in grija caror „instructori” va lasati copiii!

Next Story

Brașov: Uniunea Junilor organizează la Casa Junilor un atelier dedicat zilei de Dragobete dar și Mărțișorului. Românii sărbătoresc Luna iubirii începând cu 24 februarie și până la sfârșitul primei decade a lunii martie”