Poiana Brașov: Copil pierdut de grup pe care l-au gasit plângând langa refugiul salvamont din Cristianu Mare. Salvamont Poiana Brașov: Fiti atenti in grija caror “instructori” va lasati copiii!

Last Updated on februarie 7, 2018 Salvatorii montani din Poiana Brașov au lansat un avertizment pentru părinții care își lasă copii în grija diverșilor „instructori” de pe pârtii. Salvatorii montani au intervenit marți in cazul unui copil pierdut de grup pe care l-au gasit plangand langa refugiul salvamont din Cristianu Mare.

Acesta facea parte dintr-un grup de copii veniti intr-o tabara de schi in Poiana Brasov. Instructorul care a recunoscut in fata Politiei Locale ca nu are nicio autorizatie in baza careia sa predea schiul, dar ca nu stia nici el sa schieze prea bine, se afla pe partie cu un grup, mult peste limita maxima de persoane admise pentru un singur instructor.

Poiana Brașov: Copil pierdut de grup pe care l-au gasit plângând langa refugiul salvamont din Cristianu Mare. Salvamont Poiana Brașov: Fiti atenti in grija caror "instructori" va lasati copiii! 1

Majoritatea dintre copiii pe care ii avea in grija nu mai pusesera niciodata schiurile in picioare, in conditiile in care acesta ii urcase direct in Postavaru si dorea sa coboare cu ei pe partia Drumul Rosu, care in niciun caz nu este o partie pentru cei care nu au notiunile de baza in ceea ce priveste acest sport.

La sugestia si insistentele salvatorilor montani acesta a fost convins sa coboare cu telegondola cu copiii care nu mai schiasera niciodata.
Mentionam ca instructorul nu este din zona brasovului

Salvamont Poiana Brasov:  „Va reamintim ca un instructor nu poate avea un grup mai mare de 8 persoane sau 6 copii cu varsta de pana in 6 ani odata. Totodata portul castii de protectie este obligatoriu pentru toti copii cu varsta de pana in 14 ani.

Poiana Brașov: Copil pierdut de grup pe care l-au gasit plângând langa refugiul salvamont din Cristianu Mare. Salvamont Poiana Brașov: Fiti atenti in grija caror "instructori" va lasati copiii! 2 Poiana Brașov: Copil pierdut de grup pe care l-au gasit plângând langa refugiul salvamont din Cristianu Mare. Salvamont Poiana Brașov: Fiti atenti in grija caror "instructori" va lasati copiii! 3

Pentru a beneficia de o experienta placuta si a invata corect tainele schiului, dar mai ales pentru a fi in siguranta apelati intotdeauna la serviciile unui instructor autorizat care sa poata face dovada atestarii lui”.

Previous Story

Ovidiu Neacșu: Adevărat vă spun vouă: Mai curând va ajunge omul pe Lună decât va ajunge bucureșteanul la Brașov pe autostradă!”

Next Story

Aeroportul Brașov: 6 milioane de euro de la Consiliul Județean Covasna și Primăria Sfântu Gheorghe. „Din păcate guvernanții de acum nu au sprijinit acest demers, deci am rămas singuri. Rezolvarea acestei probleme cade astfel în responsabilitatea noastră a tuturor și în primul rând a județului Brașov, dar și a noastră”