Brașov: Părinții fetei mușcate de urs dă în judecată instituțiile statului. Mamă: “I s-a furat toată copilăria”

Last Updated on ianuarie 11, 2018 Adolescenta din Făgăraș, mușcată de un urs pe un drum obişnuit spre şcoală, trăiește momente extrem de dificile. Rănile fizice, dar mai ales cele emoţionale, încă nu s-au vindecat. Părinţii fetei vor acum să dea în judecată Primăria şi asociaţia de vânătoare din oraş. Oamenii vor despăgubiri pentru că autorităţile nu au luat măsuri înainte de atac, deşi au existat reclamaţii că un urs bântuie prin zonă.

Din cauza şocului întâlnirii cu ursul care a rănit-o, fata de 14 ani a început să aibă probleme de adaptare. Aşa că, în decembrie a fost internată la Psihiatrie Pediatrică. Merge acum, împreună cu sora ei geamănă care a asistat la atac, la terapie.

Brașov: Părinții fetei mușcate de urs dă în judecată instituțiile statului. Mamă: "I s-a furat toată copilăria" 1

„După câteva săptămâni, după ce am ieşit din spital am început să nu dorm, nu ieşeam afară, nu ieşeam pe scară, nu mai voiam să fac nimic. Eu am făcut un stres posttraumatic şi anxietate generalizată din cauza atacurilor de panică pe stradă. Când ieşeam afară nu-mi plăcea”, povesteşte fata, pentru digi24.ro

Terapia costă: 50 de lei de fiecare şedinţă. Tratamentul pentru rana de la picior – alte câteva sute de lei pe lună. Părinţii au cheltuit mii de lei şi cu drumurile la spitale şi consultaţiile medicale. Ajutaţi de un avocat, oamenii vor să dea în judecată Primăria şi Asociaţia de Vânători Făgăraş.

Mariana Frunză, avocatul familiei Lazăr: „Nu trebuia să lase ursul aşa de capul lui. Mai ales în oraş, unde era zonă cu copii”.

Maria Lazăr, mama fetei: „E foarte greu, foarte greu. Vă daţi seama, ca mamă, ce simt. În primul rând nu suntem nişte oameni bogaţi. Unde ne ducem, bani trebuie peste tot. Tratamente, psiholog, spaima. Ce mă deranjează, s-a furat toată copilăria, practic toată copilăria”.

Vezi aici Video:

Procesul poate începe doar după finalizarea anchetei. În paralel, primăria a decis să ajute financiar familia.

Previous Story

Brașov: S-au aprobat noi proiecte imobiliare, unul cu 780 de apartamente!

Next Story

Accident Brașov: Bărbat de 80 de ani, lovit de maşină, a mers singur la Urgențe, la Județean. Șoferul a fugit de la locul acidentului