SEMNAT Brașovul cumpără 105 autobuze NOI! Bune și pentru localitățile din zona metropolitană, Prejmer, Stupini, Săcele, Râșnov, Zărnești etc

Last Updated on decembrie 15, 2017 Primăria Brașov a semnat vineri contractul de finanţare pentru modernizarea transportului în comun prin achiziţionarea a 105 de autobuze. Valoarea contractului este de 114 milioane de lei, cu o durată de rambursare de 9 ani, la care se adaugă un an, primul, de graţie. Primarul George Scripcaru spune că prin cumpărarea acestor autobuze RATBV va deveni o alternativă viabilă și pentru localitățile din zona metropolitană, Prejmer, Stupini, Săcele, Râșnov, Zărnești etc.

„Semnarea acestui contract reprezintă o primă etapă din ceea ce înseamnă implementarea strategiei noastre, prevăzută şi în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, de a trasforma trasportul în comun în principala opţiune de transport din municipiul Braşov.

SEMNAT Brașovul cumpără 105 autobuze NOI! Bune și pentru localitățile din zona metropolitană, Prejmer, Stupini, Săcele, Râșnov, Zărnești etc 1

În următoarea etapă vom depune, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pe Axa 4.1. (Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” – n.r.) un proiect în vederea obținerii de finanțări nerambursabile pentru achiziția de autobuze electrice sau hibrid, care să asigure transportul în zona istorică, dar şi în zonele în care circulaţia este foarte mare şi ne creează o problemă din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Nu în ultimul rând, RAT-ul va trebui să fie o alternativă viabilă şi pentru cei din Zona Metropolitană. Sper că achiziţionarea acestor autobuze să nu însemne doar înlocuirea celor vechi, ci şi faptul că acestea vor ajunge la timp în staţii şi că sunt îndeajuns de multe pe traseu ca să asigure un transport confortabil pentru călători.

Le mulţumesc celor de la BERD care, şi de această dată, s-au dovedit a fi buni parteneri ai Braşovului” a declarat primarul George Scripcaru.

Din partea BERD, contractul a fost semnat de d-na Venera Vlad, director asociat BERD, Infrastructura Municipală și de Mediu (MEI), care a declarat: “Proiectul este în concordanță cu strategia noastră sectorială, care identifică drept o provocare cheie în România, necesitatea de a continua reformele în sectorul de transport public, la nivel local și regional. ”

Cele 105 autobuze vor respecta criteriile de emisie EURO-6, iar utilizarea acestora va genera reduceri semnificative de CO2 și alte emisii toxice, comparativ cu actualul parc al RAT. Autobuzele vor fi achiziționate de compania de transport public RATBV din Brașov, care este destinatarul împrumutului BERD.

Toate autobuzele care vor fi achiziţionate vor trebui să ofere persoanelor cu dizabilităţi confort și o accesibilitate modernă. Ca parte a pachetului de finanțare, BERD va asigura si asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea transportului local.

Împrumutul către Compania de Transport Urban Brașov (RATBV) este cel de-al cincilea proiect din cadrul Programului Cadru pentru mobilitate durabilă și acces la transportul rutier al BERD, care finanțează îmbunătățiri în infrastructura și serviciile de transport public din țară.

Este în concordanță cu Planul de mobilitate urbană durabilă din Brașov, care se axează pe modernizarea sistemului său de transport public. BERD este un investitor instituțional principal în România. Până în prezent, a investit peste 7,6 miliarde de euro în peste 406 de proiecte din țară. Sorin Toarcea Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

Previous Story

Brașov: Se mai deschide un patinoar! „Demonstrații de hochei, show de lasere și lumini, dar și multe surprize și premii”

Next Story

Brașov: Colaborare Primărie – Guvernul Tudose pentru construcția noului Spital