Brașov: Colaborare Primărie – Guvernul Tudose pentru construcția noului Spital

Last Updated on decembrie 16, 2017 Primăria Brașov va colabora cu Guvernul condus de Mihai Tudose pentru a obține o finanțare de la BERD pentru construirea Spitalului Regional. Ministrul Dunca spune că fără o garanție de la Guvern Brașovul nu poate lua un împrumut.

George Scripcaru, primarul Braşovului, citat de RTT: „Ştiţi bine că am abordat o discuţie şi vom avea în luna ianuarie un contract de asistenţă tehnică cu Banca Mondială pe care-l vom aproba, sper eu, în Consiliul Local, cu care să gândim ce avem de făcut pentru spital, după ce proiectul va parcurge etapa legislativă în Parlament, cu Guvernul, cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean”.  Reprezentanţii BERD au prezentat programul lor de asistenţă tehnică pentru construirea de spitale şi şi-au manifestat interesul de a se implica în sprijinirea acestei investiţii.

Brașov: Colaborare Primărie - Guvernul Tudose pentru construcția noului Spital 1

“BERD-ul are programe şi poate participa cu expertiză atât în structurarea proiectelor cât şi în implementarea cu succes a proiectelor”, a menţionat Venera Vlad, director asociat şi responsabil de infrastructură municipală în România, în cadrul BERD.

Reprezentanţii Braşovului vor conlucra cu delegaţii BERD

Implicarea guvernamentală în proiectul spitalului este o garanţie în obţinerea împrumutul BERD: „Avem un angajament şi mă bucur că reprezentanţii BERD-ului sunt aici, au spus foarte clar, fără un angajament guvernamental, nu ne putem implica în proiectul spitalului”, a explicat Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului. Implicarea guvernamentală a fost asigurată prin amendarea proiectului iniţial cu sintagma „spital regional”, amendamentul fiind depus de doctorul Florin Orţan. Proiectul Noului Spital al Braşovului a primit deja vot favorabil de la comisiile de agriculatură şi juridică.

„A trecut de Senat şi a ajuns la Cameră în 20 noiembrie. L-am dezbătut în şedinţe şi comisii la care a fost repartizat, comisiile decisive fiind cea de Agricultură şi cea Juridică. Aviz au dat Comisiile de Sănătate, Administraţie Publică şi Învăţământ. Avem raport favroabil şi de la Comisia de Agricultură şi cea Juridică şi aşteptăm să intre în votul final”, precizează Roxana Mânzatu, deputat de Braşov.

La propunerea primarului Braşovului s-a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Municipalităţii, parlamentari de Braşov, cei ai Consiliului Judeţean şi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care să continue discuţiile cu BERD pentru obţinerea asistenţei tehnice în implementarea proiectului.

Previous Story

SEMNAT Brașovul cumpără 105 autobuze NOI! Bune și pentru localitățile din zona metropolitană, Prejmer, Stupini, Săcele, Râșnov, Zărnești etc

Next Story

Brașov: Bolnav psihic luat din Centrul Istoric și dus de polițiștii locali la spital