Brașov: Un urs a încercat luni dimineața să intre din nou în cabana Postăvarul. Nu a fost violent şi s-a împrietenit cu câinii din zonă

Last Updated on noiembrie 13, 2017 Cabana Postăvaru a fost din nou vizitată de urs, luni dimineață în jurul orei 4. Ursul vine în fiecare zi, de două săptămâni, vineri seara furând bomboane și o pungă cu zahăr.Animalul s-a obişnuit să vină la cabana aproape în fiecare noapte. Nu a fost violent. Azi noapte însă nu a mai plecat în pădure, ci s-a oprit la lizieră alături de câinii din zonă.

Vineri seara, în jurul orei 19,00, ursul a reușit să intre în cabană, de unde a luat o pungă de zahăr și o cutie de bomboane, fără să rănească vreo persoană, potrivit adevarul.ro.

Brașov: Un urs a încercat luni dimineața să intre din nou în cabana Postăvarul. Nu a fost violent şi s-a împrietenit cu câinii din zonă 1

Cabanierul Rolf Truetsch cere autorităților locale să ia urgent măsuri, având în vedere că se apropie sezonul de schi și numeroși turiști ajung la cabană pentru a servi masa sau a se caza.

Cabana Postăvarul se află la 1.604 metri altitudine în Masivul Postăvarul. A fost construită în anul 1883, fiind cel mai vechi adăpost montan în funcțiune din țară. Cabana are 100 de locuri de cazare în camere cu două și șase paturi și o sală de mese de 100 de locuri, fiind foarte frecventată de turiști în toate anotimpurile.

Ministerul Mediului a aprobat săptămâna trecută recoltarea a doi urși care au atacat persoane în satul Sebeș de lângă Făgăraș și în zona Bârsa. Pentru alte două exemplare, unul care a atacat o fetiță de 14 ani și un bărbat în municipiul Făgăraș și altul un tânăr din satul Hârsei, s-au întocmit documente pentru recoltare.

Previous Story

Brașov: „Distrugerea Tampei si a Scheiului construind blocuri” Semnezi petiția „Salvati Tampa si Scheii Brasovului de blocuri”

Next Story

Brașov: REACȚIE Primăria despre cele 20 de blocuri propuse a se construi în Șchei, la poalele Tâmpei