Brașov: „Distrugerea Tampei si a Scheiului construind blocuri” Semnezi petiția „Salvati Tampa si Scheii Brasovului de blocuri”

Last Updated on noiembrie 13, 2017 Locuitorii din Șchei sunt revoltați pentru că primăria vrea sî dea aprobare pentru construcția a 20 de blocuri la poalele Tâmpei. A fost creată și o petiție, „Salvati Tampa si Scheii Brasovului de blocuri”.

Pe Facebook, ComoaraScheienilor va scris: „Un nou proiect imobiliar care risca sa distruga Scheiul, de data aceasta, la baza Tampei. Un localnic din Schei ne scrie astfel: “Doresc sa fac cunoscuta urmatoarea situatie ce va afecta locuitorii din Schei zona Sandor Petofi pana la str Mircesti ce da in Curcanilor daca permitem demararea proiectului de catre primarie.

Brașov: „Distrugerea Tampei si a Scheiului construind blocuri” Semnezi petiția „Salvati Tampa si Scheii Brasovului de blocuri” 1

Foarte posibil sa afecteze ulterior si str Curcanilor cu Dealul Gorita unde se afla troita Junilor Curcani. Dezvoltatori imobiliari din Bucuresti doresc sa construiasca in capatul str Petofi in zona de padure la limita cu rezervatia Tampa 20 de blocuri de cate 5 etaje fiecare afectand astfel flora si fauna din zona precum si supraaglomerand traficul oricum deja sugrumat din centrul vechi.

Daca lasam inceperea demarararii lucrarilor vor urma si constructii pe dealul de langa-adica cel cu Troita Curcanilor.Iata schita proiectului propus.”

 

Tot pe Facebook, Suzam Constantin a scris: „Distrugerea Tampei si a Scheiului construind blocuri. Publicul este invitat sa isi spuna cuvantul. Daca se mobilizeaza mai multe persoane, poate reusim ceva.

Semnati petitia daca nu sunteti de acord cu construirea acelor blocuri in Schei:
https://www.petitions24.com/salvati_tampa_si_scheii_brasovului_de_blocuri

Conform listei Institutului National al Patrimoniului, Ansamblul urban “Scheii Brasovului” delimitat la S si SV de versantul Nordic al dealului Tampa, este monument istoric! Exact unde vor sa faca un ansamblu de blocuri”.
Previous Story

Brașov: Ursul din nou în Răcădău. Ministrul Agriculturii vrea să-i împuște. Este bine?

Next Story

Brașov: Un urs a încercat luni dimineața să intre din nou în cabana Postăvarul. Nu a fost violent şi s-a împrietenit cu câinii din zonă