Brașov: „Sincer îmi este aproape rău … Am interacționat cu un grup de studenți brașoveni … Tineri de 20 de ani care habar nu au de ce iese lumea în stradă. Tineri care nu știu ce partid a cîștigat alegerile sau cum le-a cîștigat. Tineri care …”

(Last Updated On: November 13, 2017)

Centru Universitar din Brașov este mult în uram centrelor de la Cluj, Iași, București și Timișoara. Iar acest lucru se vede și prin neimplicarea totală în ceea ce înseamnă viața publică din Brașov.

Pe Facebook, Valentin Barbat a scris: „Am interacționat în ultimele zile, în cadru organizat, cu un grup de studenți brașoveni. Astăzi, am avut din nou o discuție cu alți studenți. Studenți în anul doi la Universitatea din Brașov.

(foto: Robert Lazar)

Sincer îmi este aproape rău. Tineri de 20 de ani care habar nu au de ce iese lumea în stradă. Tineri care nu știu ce partid a cîștigat alegerile sau cum le-a cîștigat. Tineri care știu de la bunici că Ceaușescu a fost la început un cizmar care a făcut ceva rău dar care nu a furat și că era mai bine pe vremea lui. Tineri care se informează de la televizor. Tineri care nu merg aproape la niciun eveniment cultural, educațional sau sportiv (măcar). Aș putea continua la nesfârșit cu exemplele absolut năucitoare.


Nu am o soluție imediată. Poate aici ar fi bună soluția a treia a lui Bukovsky, de a ”intra cu tancul în ei”. (merci, Mihai!) De ce nu, tancul trebuie să intre și în noi, atfel se pare că vom rămâne în starea de lâncezeală legumicolă.


Urgent! Cursuri de istorie a orașului. Cursuri de istorie a comunismului. Cursuri de etică civică. Cursuri susținute nu de profesori ci de oameni care chiar au trăit momentele respective și interacționează permanent cu ele”.