Brașov. Medicul Grigorescu Dan: „Inacceptabil! Iată ce ne așteaptă pe noi (cei care facem parte din personalul sanitar) începând cu 1 ianuarie 2018 (în plus față de „mărirea salariului” prin mutarea contribuțiilor în cadrul salariului brut:

Last Updated on noiembrie 5, 2017 Medicul Dan Grigorescu de la Spitalul Județean atrage atenția asupra scăderilor salariale pentru personalul din Sănătate începând cu 2018. Sare cineva în ajutorul lor sau vor fi criticați și la anul că nu-și fac treaba excepțional pe bani puțini?

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan: „Inacceptabil! Iată ce ne așteaptă pe noi (cei care facem parte din personalul sanitar) începând cu 1 ianuarie 2018 (în plus față de „mărirea salariului” prin mutarea contribuțiilor în cadrul salariului brut):

Brașov. Medicul Grigorescu Dan: „Inacceptabil! Iată ce ne așteaptă pe noi (cei care facem parte din personalul sanitar) începând cu 1 ianuarie 2018 (în plus față de „mărirea salariului” prin mutarea contribuțiilor în cadrul salariului brut: 1

1.Reducerea/eliminarea sporurilor pentru condițiile de muncă
2.Calcularea sporurilor sub formă de cuantum (sume) în loc de procente raportate la salariul de bază.
3.Eliminarea nivelului minim garantat pentru sporurile aferente lucrului în zilele libere/de sărbătoare

4.Eliminarea nivelului minim garantat pentru sporurile aferente condițiilor de muncă
5.Majoritatea zilelor de concediu de odihnă suplimentar vor fi eliminate, generându-le salariaților o pierdere media anuală de 5%,

6.Plata gărzilor medicilor cu un tarif orar mult mai mic decât cel corespunzător salariului de bază.
7.Scăderea veniturilor aferente tichetelor de masă cu 25%.

Ca să nu mai punem la socoteală faptul că se lucrează cu un deficit de personal îngrozitor de mare, de la medici până la brancardieri.
De ce le fac cunoscute?
Ca să nu zică cineva că n-a știut!”

Tot pe Facebook, medicul rezident Raul Patrascu a scris: „Guvernantii continua sa isi bata joc de viitorul acestei tari – exodul medicilor va continua si anul acesta din cauza politicilor din sanatate. Ministrul Bodog a promis ca anul acesta vor fi scoase destule locuri la concursul de rezidentiat cat sa nu mai ramana nimeni pe afara.

Brașov. Medicul Grigorescu Dan: „Inacceptabil! Iată ce ne așteaptă pe noi (cei care facem parte din personalul sanitar) începând cu 1 ianuarie 2018 (în plus față de „mărirea salariului” prin mutarea contribuțiilor în cadrul salariului brut: 2

Ei bine, avem 5000 de oameni inscrisi si doar 3500 de locuri. Dar sa stam linistiti, Ministrul a dar 100 de locuri in plus pentru orasul sau natal, Oradea.

Nu mai vorbim de faptul ca doar 450 dintre acestea sunt posturi, pentru restul, rezidentii neavand nicio garantie ca atunci cand vor termina pregatirea isi vor putea gasi vreun loc de munca, fiind complet la mana superiorilor.

Intre timp, ei pot pleca in Uniunea Europeana fara sa dea concurs si primind direct un loc de munca. Ce credeti ca aleg foarte multi din ei? Iar noi, cand ne vom trezi fara medici (deja avem mult prea putin), va fi prea tarziu.

Exista o strategie de resurse umane in sanatate lasata de guvernul Ciolos, care prevede pasi concreti pentru a rezolva criza, dar e ascunsa prin sertare. Guvernantilor nu le pasa, ei se trateaza in strainatate pe banii nostri. Dar noua ar trebui sa ne pese si sa-i obligam, prin actiunile noastre, sa ia masuri”.

Previous Story

Video Brașov: Au revenit urșii! Au spart o ușă la cabana Postăvaru, încercând să ajungă în interior

Next Story

Video Brașov: „Blanco, calul aproape mort, acum armăsarul lui Harap-Alb”. Viața Alexandrei s-a schimbat total. A găsit un cal aproape mort, care acum este o splendoare de la care nu-ți poți lua ochii.