Medicul Dan Grigorescu: „Brașov, trezește-te! Uite că se poate! Se construiește un nou spital de concepție modernă, se închid clădirile celui vechi, e de acord și Ministerul Sănătății…”

Last Updated on octombrie 2, 2017 Orașul Mioveni dă lecții tuturor orașelor mari din România. Construiește cu bani de la buget (50 împrumut) un spital nou-nouț. Primăria Brașov, cu zeci de firme germane care plătesc taxe, 1 milion de turiști anual, spune că nu are bani pentru așa ceva. Mioveniul are doar uzina Dacia, și sunt doar 65,000 de locuitori.

De un an şi jumătate, la Mioveni, foarte aproape de uzina Dacia, a început construcţia celui mai modern spital de stat de după Revoluţie. Viitorul spital, ce costă 68 de milioane de euro, va fi finalizat în octombrie 2018.
Va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură.

Medicul Dan Grigorescu: „Brașov, trezește-te! Uite că se poate! Se construiește un nou spital de concepție modernă, se închid clădirile celui vechi, e de acord și Ministerul Sănătății...” 1

 

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „Brașov, trezește-te!
Uite că se poate!
Se construiește un nou spital de concepție modernă, se închid clădirile celui vechi, e de acord și Ministerul Sănătății…

Restul e cum am spus și noi, cei de la ANSB. Dar EXACT la fel: și despre implicarea Primăriei, și despre resursa de personal, și despre clădirile de locuințe pentru medici. Doar că la o altă scară: mai EXACT conform raportului dintre Mioveni și Brașov…

(Și să nu îndrăznească nimeni să discute despre banii din bugetul Mioveniului veniți de la Dacia-Renault, atât timp cât la Brașov s-a dat la fier vechi toată industria cu relevanță națională, iar nou-venitele firme străine au fost împinse spre Cristian, Ghimbav sau Hărman!)”

„50% din sumă va fi de la bugetul local, iar 50% va proveni din împrumuturi şi surse atrase”, spune Ion Georgescu, care în această toamnă a reuşit să obţină o finanţare de 20,8 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării pentru viitorul spital.

Spitalul din Mioveni are un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui fără probleme 100 de persoane, potrivit adevarul.ro.

Aparatura din viitorul spital de la Mioveni va fi şi ea una de top, având de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă. Pe partea de imagistică, rezultatele vor fi comunicate instantaneu pacienţilor. În total, viitorul spital va avea 177 de paturi. Iar fiecare dintre aceste paturi este de ultimă generaţie, având câte 80 de funcţi

Legat de UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe), managerul de proiect spune că „putem face faţă la codul roşu de accidente. La Urgenţe vor putea fi preluate patru Salvări simultan.

Previous Story

Brașov: O universitate privată se desființează în acest an. Ce se întâmplă cu studenții

Next Story

(Foto) O nouă florărie în Brașov cu flori de la Codlea