Brașovul va deține un record greu de egalat. O autostradă pe care nu se va circula și un Aeroport de pe care nu se va zbura. „Prostia in stare pura: prezinti triumfalist un proiect de autostrada de 6km, care ocoleste doua sate dar nici macar nu te scoate in DN 1 Brasov-Sibiu, iesi tot in ambuteiaj la Ghimbav, intri prin localitate pe drumul vechi, dai colturi, etc? Adica in loc sa mearga de la A la C pe traseul viitor, ei fac doar A la B, ca mai mult nu pot”

Last Updated on octombrie 3, 2017 Ca să se dea mari în fața votanților PSD, Guvernul ne-a anunțat ieri că va începe lucrările la autostrada Brașov Comarnic. Pe o porțiune care nu începe de nicăieri și care se termină în câmp. Vor fi legate printr-o autostradă două câmpuri, unul din Cristian și unul din Râșnov. Dar au început lucrările și votanții sunt tare mulțumiți. Și ce o să-i mai certe pe cei care nu văd binefacerile acestei bucățele de aurostradă. Brașovul va deține un record greu de egalat. O autostradă pe care nu se va circula și un Aeroport de pe care nu se va zbura. Parcă ar fi loc și de un port. Sau măcar de o liunie de metrou.

Pe Facebook, junralistul Sorin Ionita a scris: „Prostia in stare pura: prezinti triumfalist un proiect de autostrada de 6km, care ocoleste doua sate dar nici macar nu te scoate in DN 1 Brasov-Sibiu, iesi tot in ambuteiaj la Ghimbav, intri prin localitate pe drumul vechi, dai colturi, etc? Adica in loc sa mearga de la A la C pe traseul viitor, ei fac doar A la B, ca mai mult nu pot.

Brașovul va deține un record greu de egalat. O autostradă pe care nu se va circula și un Aeroport de pe care nu se va zbura. „Prostia in stare pura: prezinti triumfalist un proiect de autostrada de 6km, care ocoleste doua sate dar nici macar nu te scoate in DN 1 Brasov-Sibiu, iesi tot in ambuteiaj la Ghimbav, intri prin localitate pe drumul vechi, dai colturi, etc? Adica in loc sa mearga de la A la C pe traseul viitor, ei fac doar A la B, ca mai mult nu pot” 1

De ce, era prea greu de facut pod peste paraiasul Barsa, ala vine mai tarziu, ca cel de langa Cluj, excede capacitatea de proiectare romaneasca, cum e cazul si cu tunelurile?

Adica tot ce poate face inteligenta de inginerie si management sunt 6km pe loc neted ca-n palma si fara obstacole, asta erau prioritare, asa a iesit din analiza cost-beneficiu?

Trecerea peste munti e mai putin importanta, acolo n-au iesit din calcule avantajele de trafic asa mari ca la ocolirea Rasnov si Cristian, bucata aia o lasam pentru viitorime, nu vrem sa ne luam riscuri ca de fapt habar n-avem sa construim prin munti Brașovul va deține un record greu de egalat. O autostradă pe care nu se va circula și un Aeroport de pe care nu se va zbura. „Prostia in stare pura: prezinti triumfalist un proiect de autostrada de 6km, care ocoleste doua sate dar nici macar nu te scoate in DN 1 Brasov-Sibiu, iesi tot in ambuteiaj la Ghimbav, intri prin localitate pe drumul vechi, dai colturi, etc? Adica in loc sa mearga de la A la C pe traseul viitor, ei fac doar A la B, ca mai mult nu pot” 2

Nici nu stii ce-i mai mare, prostia sau nesimtirea sa iesi in fata lumii cu asa aberatii de prioritizare”.

Previous Story

Foto Brașov: „Noua smecherie cu locurile de handicapati. Nu parchezi pe ele, ci parchezi in fata lor si le blochezi. Practic, perfect legal, nu?”

Next Story

Brașov. NOU! Mamboa – Modern Food Cafe. „Un viitor restaurant cere opinia viitorilor clienți despre ce vor să găsească diferit la ei!”