Brașov. Probleme pentru noul spital. Medicul Dan Grigorescu: „Acestui proiect, care nu afectează bugetul național, i se opun, pe față, parlamentari de Suceava, de Ialomița, și de alte județe care nu au nicio treabă cu Brașovul”

Last Updated on octombrie 19, 2017 Toți parlamentarii din Brașov au depus o inițiativă prin care să se transfere 12 hectare de teren din proprietatea Guvernului în proprietatea Primăriei pentru construcția unui nou spital. Din păcate, parlamentari din Ilfov, Suceava sau alte județe s-au opus transferului! Vedeți de ce este bună regionalizarea? Ce treabă au alte județe să blocheze construcția unui spital în Brașov?

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „Să concluzionăm, încă de la început! Deci:
1. Cetățenii Brașovului, îndeobște ai Țării Bârsei și ai împrejurimilor ei (CV și 1/2 din următoarele șase județe – HG, BZ, PH, AG, DB, VN), la care se adaugă turiștii (milionul de turiști cazați anual în zonă + nenumărații care doar traversează zona) și cele douăzeci de mii de studenți (o mie de la Medicină) sunt deserviți de una bucată Spital Clinic Județean de Urgență, spartă în mai multe alte „țăndări” împrăștiate prin tot orașul, care mai de care mai veche și mai necorespunzătoare.

Brașov. Probleme pentru noul spital. Medicul Dan Grigorescu: „Acestui proiect, care nu afectează bugetul național, i se opun, pe față, parlamentari de Suceava, de Ialomița, și de alte județe care nu au nicio treabă cu Brașovul” 1

2. E demonstrat că orice „modernizare” este expusă celui mai crunt eșec, așa încât tot demonstrat este că e nevoie de un Nou Spital, în care, o dată construit, să fie relocate bucățelele ce sunt în preajma „morții clinice”.

3. Comunitatea brașoveană și reprezentanții ei politici și administrativi au concluzionat oficial că aceasta este calea și sunt dispuși să îl construiască (Noul Spital) prin eforturi financiare proprii, asistați de BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare).

4. Din terenul necesar unui astfel de spital modern, brașovenii au deja o parte, amplasată perfect, conform cerințelor vremurilor actuale (adiacent șoselei de centură a municipiului, aproape de viitorul aeroport, în punctul cel mai apropiat temporal de restul județelor limitrofe). Brașovenilor le mai trebuie încă 12 hectare. Care să se găsească, evident, alături de parcela existentă. Așa că s-au hotărât să ceară sprijinul Guvernului pentru a obține această diferență prin transfer de proprietate stat-comunitate locală.

5. Brașovenii au fost disciplinați și au respectat legea, depunând la Parlament un proiect de lege în acest sens, semnat de toți parlamentarii de Brașov. Și nu numai.
6. Acestui proiect, care nu afectează bugetul național, i se opun, pe față, parlamentari de Suceava, de Ialomița, și de alte județe care nu au nicio treabă cu Brașovul. Cozi de topor sau ignoranți?
Zic că proiectul are la bază interese „imobiliare”.

Măi, aceia! Voi sunteți normali la cap? Lăsați-ne naibii să ne dezvoltăm prin forțele noastre! Sau sunteți „cu capra vecinului”?
Nu ați vrea voi să veniți și să vă tratați în condițiile în care ne obligați pe noi să o facem?

Că, zău, nu îmi permit să ajung la capătul răbdării și să vă urez să aveți nevoie de asistență medicală de urgență la Brașov, iar condițiile de zbor să fie nefavorabile! Și Valea Prahovei închisă de vreo alunecare de teren!”

Previous Story

(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc”

Next Story

Brașov: Mulţi părinţi ignoră semnele de circulaţie şi opresc pe locul autobuzelor sau pe zebră