(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc”

Last Updated on octombrie 18, 2017 Brașovul vă așteaptă în aceste zile cu o superbă vreme de toamnă dar și cu Salonul de Carte Bookfest și o expoziție ”Costumele Junilor din Şcheii Braşovului”

Pe Facebook, Georgiana Modrescu a postat o fotografie cu mesajul: „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc”

(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 1

Cyril: La ora asta… si cafeaua are nevoie de o cafea #Brasov
(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 2
Nu uitați, Salonul de Carte Bookfest se întoarce pentru a treia oară la Brașov! De pe 19 până pe 22 octombrie, cei mai titrati autori și cele mai bune carti vă așteaptă la Aula Universității Transilvania. Tot la Bookfest vă așteaptă lansări de carte, sesiuni de autografe, reduceri spectaculoase și evenimente pentru toate gusturile. 
Zoia Voicu Teodorescu: BRASOV!prin parc , o zi frumoasă tuturor!

(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 3

Dany Photography  Seara linistita
(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 4

La Muzeul din Casa Junilor (lângă poarta Schei) sunteți invitați pentru a vedea expozitia ”Costumele Junilor din Şcheii Braşovului”. Expoziţia este dedicată costumelor celor şapte cete de juni, fiind expuse costume din Şcheii Braşovului şi Braşovul vechi, pe care junii le poartă în Ziua de Călări şi la alte evenimente înscrise în calendarul de obiceiuri ale comunităţii din Şchei.

Evenimentul urmăreşte valorificarea elementelor de port tradiţional specific fiecărei societăţi de juni şi a tradiţiilor din cadrul fiecărei cete. În expoziţie va putea fi admirată şi o replică a unui cal în mărime naturală, pregătit de paradă. Calul este echipat cu toate accesoriile cu care junii îşi împodobesc caii în ziua de Călări: şalanguri din piele cu ciucuri tricolor, valtrap, căpăstru, şa etc. Exponatele provin din colecţii private ale locuitorilor din Schei şi de la membrii Uniunii Junilor, iar altele, datorită vechimii, fac parte din patrimoniul Uniunii Junilor.

Expoziția are loc până pe 3 noiembrie.
Mihaela Mailat: Ce frumoasa e noaptea la Brasov ! ! !

(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 5

Szabó Attila prin Braşov

(Foto) „Brasov, orasul imbratisat de munti si animat de porumbei. Aici imi doresc sa locuiesc” 6

Brașovul frumos 🙂

Previous Story

Bani pentru Autostrada Brașov – Comarnic de la Banca Mondială?

Next Story

Brașov. Probleme pentru noul spital. Medicul Dan Grigorescu: „Acestui proiect, care nu afectează bugetul național, i se opun, pe față, parlamentari de Suceava, de Ialomița, și de alte județe care nu au nicio treabă cu Brașovul”