Brașov: Mulţi părinţi ignoră semnele de circulaţie şi opresc pe locul autobuzelor sau pe zebră

Last Updated on octombrie 19, 2017 Părinții care își lasă sau își ridică copii de la școlile din centrul Brașovului sunt acuzați că ignoră semnele de circulaţie şi opresc pe locul autobuzelor sau pe zebră. Aceștia încurcă traficul, mai ales pe cel al mijloacelor de transport în comun, care trebuie să se strecoare printre mașini.

În Livada Poştei, de la 11.45 până la 12.15, strada din faţa Şcolii 6 este plină de mașini. Părinţii opresc maşinile pe avarii, fix în staţia de autobuz. Unii au motive bine întemeiate, alţii ignoră legea din comoditate. „Nu sunt pus pe avarie şi am un copil cu handicap grav”, spune un domn, pentru stiri.rttbrasov.ro

Brașov: Mulţi părinţi ignoră semnele de circulaţie şi opresc pe locul autobuzelor sau pe zebră 1

„Aici nu este niciun loc de parcare, în toată zona, nu suntem nebuni. Cam de cât timp aşteptaţi aici? 3-4 minute. Aici este locul pentru autorbuze… Da, ştiu dar tocmai de aia sunt în maşină, în caz că vine, plec. Mai fac nişte tururi”, mărturiseşte un părinte parcat pe locul autobuzului.

Tuturor şoferilor care pătrund pe artera din faţa şcolii nu le pasă de indicatorul care spune clar că este interzisă intrarea, cu excepţia riveranilor. Un semn pe care unii îl ignoră, când nu parchează chiar pe trecerea de pietoni din dreptul semnului. Un părinte şi-a lăsat la amiază maşina în parcare după ce a fost amendat de dimineaţă.

„Faptul că o persoană a venit să-şi ducă copilul la şcoală şi l-a lăsat pentru câteva minute, nu prezintă un pericol social şi nu constituie neapărat un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic”, menţionează subcomisarul de poliţie Ionuţ Marin, IPJ Braşov.

Brașov: Mulţi părinţi ignoră semnele de circulaţie şi opresc pe locul autobuzelor sau pe zebră 2

Obiceiul părinţilor de a bloca staţiile de autobuz pentru a-şi lua copiii de la şcoală îi afectează, la orele de vârf, pe cei care circulă cu mijloacele de transport în comun în Braşov.

Scenariul de la Şcoala Nr. 6 Iacob Muresianu se repetă zilnic în zona tuturor şcolilor din centrul vechi, dar şi la multe şcoli din cartiere, unde părinţii ţin morţiş să-şi ia copiii de la şcoală chiar din poartă.

Previous Story

Brașov. Probleme pentru noul spital. Medicul Dan Grigorescu: „Acestui proiect, care nu afectează bugetul național, i se opun, pe față, parlamentari de Suceava, de Ialomița, și de alte județe care nu au nicio treabă cu Brașovul”

Next Story

(Foto) Accident Brașov: 5 persoane RĂNITE! „Un copil era intins pe jos pe trotuar. Era jandarmeria langa el”. Pe Carpaților!