Aeroportul Brașov. Radu Hossu: „În urma discuțiilor avute cu primarul George Scripcaru și cu prefectul Marian Rasaliu vă pot furniza următoarele informații legate de întâlnirea cu subiectul principal aeroportul”:

Last Updated on octombrie 12, 2017 Radu Hossu, cel de la care s-a restartat proiectul Aeroportului, a explicat pe Facebook pașii următori în complicatul proiect al aeroportului.

Pe Facebook, Radu Hossu a scris: „Societatea civilă din Brașov mai “reportează” o victorie de etapă, acolo unde politicienii au dat chix grav timp de cel puțin zece ani.
După filmulețul cu melcii de pe pista aeroportului și după protestul făcut în stradă, factorii decizionali au început să se miște. Dar DOAR DUPĂ. Ce am cerut în stradă? Unitate poltică în jurul proiectului, transparentizarea proiectului, dialog cu societatea civilă.

Aeroportul Brașov. Radu Hossu: „În urma discuțiilor avute cu primarul George Scripcaru și cu prefectul Marian Rasaliu vă pot furniza următoarele informații legate de întâlnirea cu subiectul principal aeroportul”: 1

În urma discuțiilor avute cu primarul George Scripcaru și cu prefectul Marian Rasaliu vă pot furniza următoarele informații legate de întâlnirea cu subiectul principal Aeroportul Brașov:

1. Întâlnirea de lucru va fi una închisă. Nici presa și nici societatea civilă nu este invitată în primă fază. (citiți și punctul 3.)
2. Întâlnirea are loc Vineri, 13 Octombrie, la Prefectură, începând cu ora 12.00.

3. Am reușit să obțin invitația societății civile în sală după încheierea ședinței de lucru, motivarea fiind una acceptabilă: Nu vrem să transformăm totul în circ. (dacă ne gândim la tipologia unora din Uniți Salvăm, care mergeau doar să se certe, îi înțeleg de ce sunt rezervați cu privire la societatea civilă în general)

4. În momentul când vom avea acces în sala de discuții, vom transmite live pe facebook, de pe pagina Vrem Aeroport la Brasov așa că vă invit să dați un like paginii.
Ce presupun eu că se va întâmpla?

1. Ceea ce am dorit, unitatea politică probabil că va fi un fapt, în sensul că se vor semna niște hârtii prin care parlamentarii vor arăta că vor fi responsabili și uniți în Parlament și în discuțiile cu Guvernul pentru a modifica Masterplanul de Transport, prin care Aeroportul Brașov să devină proiect prioritar la nivel național.

2. Vor fi declarații pozitive și bineînțeles o bază de încredere, dar ceea ce vreau eu să-i anunț pe factorii decizionali este că nu ne interesează doar hârtiile, ne interesează să vedem o transparentizare totală, reponsabilitate reală, fapte concrete, lucrări în ritm rapid și toate astea într-un mod legal.

La final, vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au ieșit în stradă să ne susțină protestul, celor care au distribuit informațiile expuse de mine sau alții în legătură cu acțiunile noastre, celor care ne-au susținut din diaspora, mulți dintre ei cu o dezamăgire mare față de autoritățile locale.
Suntem cu ochii pe ei și “tot ce spun poate fi folosit împotriva lor” dacă nu se țin de cuvânt.
Să continuăm implicarea civică!

Previous Story

Brașov: Încep Zilele Recoltei la Prejmer. Concerte și produse tradiționale

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Două persoane de pe motocicletă rănite. „Era o domnisoara intinsa pe jos cu paramedicii langa ea”