Brașov: Încep Zilele Recoltei la Prejmer. Concerte și produse tradiționale

Last Updated on octombrie 12, 2017 În acest weekend, la Prejmer, au loc Zilele Recoltei, un festival unde puteți gusta şi cumpăra produse locale şi vă veţi bucura de programe artistice.

„Este o mare ocazie pentru locuitorii din localitatea noastră să se întâlnească în centrul localităţii, să se laude şi să-şi expună producţiile pe care le-au obţinut, produsele noi pe care le-au mai pus la punct în decursul anului. Invit pe această cale locuitorii din localităţile învecinate, din Braşov, din toată ţara să participe la eveniment pentru delicii culinare”, a declarat Bogdan Loredan, viceprimarul comunei Prejmer, citat de stiri.rttbrasov.ro

Brașov: Încep Zilele Recoltei la Prejmer. Concerte și produse tradiționale 1

Doi fermieri prejmereni vor organiza o expoziție de tehnologie modernă din domeniul agriculturii. La cele mai multe tarabe vor fi producători locali care vor aduce brânzeturi de vacă sau de oaie, slănină, pastramă de porc și de oaie, salam produs în casă, dar și dulceață de ardei iute și zacusă pregătită după rețeta bunicii. Pe tarabe va fi şi pâine certificată.

La scena din centrul localităţii braşovene va exista și un spectacol artistic și muzical, susținut de comunitatea din Prejmer, Lunca Câlnicului și Stupinii Prejmerului, alături de invitaţi, printre care se află îndrăgitul Ionuţ Fulea.

Un stand original va avea şi Colegiul „Țara Bârsei” din Prejmer, care aniversează 55 de ani de la înființare, prilej cu care elevii și cadrele didactice au pregătit o expoziţie interesantă.

„Standul nostru de anul acesta va fi construit în jurul unei căruţe tradiţionale, găsită într-o şură veche, estimăm că ar avea undeva peste 150 de ani. Elevii noştri au recondiţionat-o şi o vor umple cu producţii ale lor din ferma didactică, iar în jurul aceste căruţe vom construi standul nostru expoziţional”, a menţionat Flavius Foica, director la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer.

Previous Story

Brașov: Un urs speriat s-a plimbat pe străzi, după ce pădurarii au încercat să gonească animalele în pădure

Next Story

Aeroportul Brașov. Radu Hossu: „În urma discuțiilor avute cu primarul George Scripcaru și cu prefectul Marian Rasaliu vă pot furniza următoarele informații legate de întâlnirea cu subiectul principal aeroportul”: